Endelig er der noget godt på vej fra den hårdtprøvede vinregion.
Der er knap så meget at komme efter i bordeaux-årgangene 2011, 2012 og 2013. Til gengæld ser det en hel del lysere ud for 2014, der er udnævnt til bedste årgang siden stjerneårgangen 2010.
Flere af vinene blev forleden præsenteret på Theis Vines prestigesmagning på Børsen i København, og Vinstyrke2 kunne ved selvsyn (og smagning) konstatere, at der generelt er noget godt i vente. Vinene var alle fadprøver – både de hvide og de røde – og fremstod således som delvis ufærdige vine, der mangler yderligere lagring på eg. De fleste frigives i løbet af foråret/sommeren 2016, men gav allerede nu et fingerpeg om, hvad bordeaux-elskere kan glæde sig til.
Særligt venstrebreds-vinene – dvs. de cabernet sauvignon-dominerede udgaver fra Médoc-halvøen – fremstod rene og imødekommende, mens rødvinene fra højrebreden på fortrinsvis merlot (St. Émilion og Pomerol) virkede strammere og mindre tilnærmelige. Fælles for alle var dog god koncentration, rygrad og klassiske bordeaux-noter som stald, muld, mørke bær og kraftig tannin.
Vinstyrke2 giver især en lille pil opad til vinene fra St. Julien. Både Langoa og Leoville Barton gjorde en rigtig god figur med stor modenhed, dybe, sødmefulde noter af solbær og brombær og en vedvarende eftersmag. Kan man lade dem ligge nogle år efter frigivelsen, venter der en stor vinøs oplevelse.