Jeg må erkende, at tavel-vinene sjældent appellerer til min rosésmag. Tardieus udgave er særdeles mørk i farven og strutter i duften af hindbær og …
Rosé-test
Rosévin: Ganske vellykket
Nedtonet i duften med grønlige, kiwiagtige aromaer. Også en smule floral, men den giver ikke meget fra sig. Behagelig i munden. Der kommer mere fylde …
Rosévin: En rigtig pleaser
Som rosényder kan man ikke andet end holde af Ultimate Provence. Det er ikke stor rosé, men den er forbandet godt konstrueret.Duften har …
Rosévin: Skinner af kobber
Det imponerer mig gang på gang, når det lykkes en rosé-producent at ramme præcis den nuance af kobber, der får vinen til at skinne ekstra meget i …
Rosévin: Køl den ned
Rhône-distriktet Tavel er synonymt med mørke, madvenlige roséer. De kan forekomme lidt tunge, men har en fin mission, når der f.eks. serveres …
Rosévin: Intense ferskennoter
Udpræget fersken i næsen. Jeg kommer til at tænke på den venetianske cocktail bellini, der primært består af ferskenpuré. En ganske intens duft, der …
Rosévin: Moden med en let sødme
I næsen fornemmes en vis tyngde og modenhed. Duften er karakteristisk for provencalsk rosé: Cantaloup, gul blomme og friske krydderurter. Smagsmæssigt …
Rosévin: Sprøde, mineralske noter
Der var sikkert en god grund til, at Dr. Friedrich Zweigelt i 1922 valgte at krydse blaufränkisch og st. laurent og kalde druen … ja, zweigelt. Jeg …
Rosévin: Forvent ikke det helt store
Estandon har i årtier stået for gode, solide roséer, der dog aldrig rigtig har hævet sig over gennemsnittet. I den billige ende finder man Brise …
Rosévin: Pink sauvignon
Sauvignon gris-druen har lidt af de samme nuancer som den beslægtede sauvignon blanc. Det gælder dog ikke farven, idet drueskallen har et rødligt …
Rosévin: Rhône-rosé med provence-præg
Svær ikke at forveksle med en provence-rosé, men vinen kommer altså fra naboområdet Rhône, og den er châteauneuf-producenten André Brunel lykkedes …
Mousserende: Vingummi-karakter
Jordbærfarvet rosé fremstillet på saignée-metoden, hvor den fritløbende most er i kortvarig kontakt med drueskallerne. Vinen skummer en del i glasset, …
Mousserende: Vellykket rosé
Smukt ferskenfarvet rosé. I dette tilfælde har producenten valgt at justere farven ved at tilsætte rødvin på meunier-druen til blendet af pinot noir …
Rosévin: En anelse tung
I Languedoc fremstilles rosévine, der på mange punkter minder om dem fra Provence. Ofte dog en anelse mere rustikke og varme i udtrykket.Det …
Rosévin: En helt anden genre
Tyskerne opererer ikke med grenache, som de gør længere sydpå, så her har vi fat i en sprød, frisk og saftig sag lavet på spätburgunder (pinot noir), …