Sprød og ukompliceret rosé, der bare er rar at drikke. Lidt fersk i næsen uden det helt store frugtoutput. Jeg aner lidt jordbær og kirsebær, men ikke …
Rosé-test
Rosévin: Bedst til mad
Ribera del Duero er kendt for sine kraftige tempranillo-rødvine, men visse producenter gør sig også i en særlig type roséer. De er væsentligt mørkere …
Mousserende: Sprøde lyserøde bobler
Limoux-distriktet i det sydlige Frankrig har en århundredgammel tradition for at producere mousserende vine. Den såkaldte champagnemetode er anvendt i …
Rosévin: Sødmen går lige til grænsen
Familien Schneider har fundet opskriften på en spätburgunder-rosé, som nu er mere til den tørre side. I næsen en liflig ferskenduft med indslag af …
Rosévin: Frisk, sprød og let fyldig
Rosé strikket sammen af alle de druer (på nær spätburgunder), jeg ikke mener er velegnede til den type vin. Heldigvis har man lov til at tage fejl, og …
Rosévin: Smyger sig indladende om tungen
Fedmefuld og cremet i næsen. Nogen tyngde fornemmes, men også tilpas friskhed. Dufter af jordbær, hindbær og en smule urter. Vinen smyger sig …
Rosévin: En anelse anonym
Frisk, lys og en anelse rustik i udtrykket. Et blend af sangiovese og syrah er en sjov rosé-konstellation, men det fungerer. Dog ret frugtsvag i …
Rosévin: Sødmefulde jordbær
Mættende sag fra Rhône-distriktet Tavel, der fortrinsvis gør sig i rosé i den lidt tungere ende. Typiske madvine, vil jeg mene.Denne udgave fra …
Rosévin: Frugtfylde på den lette og elegante måde
Fin, delikat næse. Let blomstret med sarte toner af lyserøde roser, hindbær, granatæble og vandmelon. Frisk og raffineret. Vinen breder sig flot ud i …
Rosévin: Knap så parfumeret som tidligere
Frisk næse med tydelig grapeduft iblandet lidt ribs og hvid fersken. Ferskennuancerne bliver mere udprægede i smagen, hvor de bitre grapetoner træder …
Rosévin: Høj syre
Når rosévine begynder at få alder på, er jeg lidt på vagt. Med få undtagelser bør denne type vine drikkes, når de er pivunge. Denne 3 år gamle rosé …
Rosévin: Moden og parfumeret
Når du skal vælge rosé fra Provence, er vinene fra Bandol næsten altid et sikkert bud. De er lidt dyrere, men skuffer sjældent.Denne udgave er …
Rosévin: Forfinede frugttoner
Frugten er nedtonet til fordel for en mere mineralsk duft. Jeg får et forfinet snif af fersken og grøn pære, men først og fremmest nuancer af knust …
Rosévin: Knap så ultimativ
Flere årgange af denne rosé har efterhånden været forbi mit smageglas, så jeg har et vist sammenligningsgrundlag. 2024-udgangen forekommer mig at være …
Rosévin: Parfumeret og koncentreret
Fra producenten Château de Berne kommer denne arketypiske rosé, som det er svært ikke at blive forfalden til. Duften har intens frugtkarakter med …