Trods det fine franske navn kommer denne søde sag fra Danmark. Den er med sine 26 pct. mere en likør end en vin og utrolig koncentreret. Nærmest …
Anmeldelser
Elegant, sød og vinøs
Den store vingård i Roussillon-distriktet blev til, da en uheldig biskop tilbage i 1816 tabte jordloddet i et spil kort til den vinkyndige Raymond …
God småkagevin
Første indtryk er ikke overvældende med duften (hørmen) af kogt brunkål og gummi. Heldigvis fortager den sig hurtigt og bliver erstattet af en mere …
Ren og poleret
Denne malbec-dominerede argentiner imponerer med sit rene udtryk. Vinen står helt klar og mørk i glasset, og selv om den har fået ni måneder på fransk …
Bitter valnød og sveske
Taylor’s er et af de mest velestimerede portvinshuse, som var med til at grundlægge hele portvinskulturen tilbage i slutningen af 1600-tallet. Deres …
Frisk og moderne tawny
Tawny er engelsk for gyldenbrun og svarer dermed til farven, som portvinen får, når den lagrer på små fade. Tawny fås enten som "almindelig" portvin …
Sød og lækker cognac-vin
Leyrat er et velrenommeret cognachus, og pineau er den søde dessertvin fra huset lavet på netop cognac. Områdets dessertvin blev til ved en fejl for …
Godt glas til chokoladen
Maury er en lille enklave midt i Languedoc/Roussillon-området, som er kendt for deres vin doux naturelles (søde røde og hvide vine lavet ved bl.a. at …
En rigtig blå ost-vin
Late bottled vintage betyder, at den gode årgangsvin har lagret 4-6 år, før den er kommet på flaske, og således burde være drikkeklar i modsætning til …
Masser af varme
Meget vellavet vin, som lige med det første ikke giver så meget fra sig i næsen. Det kompenseres der heldigvis for i samme øjeblik, de liflige dråber …
Tam ulv
Etiketten ser skræmmende ud med billedet af det lodne, muskuløse fabeldyr med de blottede tænder.Smagen i denne rumænske vin baseret på ren merlot …
Silkeblød og cremet
Top-italiener med silkeblød og nærmest cremet struktur. Chokolade, sursøde kirsebær, tobak, middelhavsurter og en anelse ælde i smagen på den gode …
Magtfuld spanier
Magtfuld spansk sag med dyb frugt, tørrede blåbær, chokolade og lidt vanilje fra fadet samt et afdæmpet syrebid til sidst.Pæn og godt prissat vin …
Tung, sød og alkoholisk
Indrømmet, vi er ikke pjattede med pinot noir fra Chile, og denne vin gør desværre ikke noget for at trække os i den modsatte retning.Oversøisk …
Rhône-vin med mange lag
Her er vi blandt de ti bedste vine i det anerkendte rhônedistrikt Gigondas. Manden bag, Louis Barruol, kommer fra en familie, der har lavet vin i 14 …














