Spicy sydfransk sag med jule-appeal. Duften er varm, krydret og fedmefuld med nuancer af sødmefulde bær og et behersket strejf af nellike. Let sødme i …
Anmeldelser
Rødvin: Lyse og mørke bær med et drys af peber
Rhônevin holdt i stramme tøjler. God til juleflæskestegen, men får problemer med de sukkerbrunede kartofler. Vinen har begrænset sødme og et …
Rødvin: Ikke en mini-amarone
Ripasso er ikke lig med mini-amarone, sådan som mange vinhandlere og supermarkeder forsøger at markedsføre vinen. Eksempelvis er denne udgave …
Rødvin: Perfekt julevin
Kølig, urtet og en anelse animalsk. Tæt i næsen med nuancer af konfiteret frugt, men også let og luftig. I munden lag på lag af hindbær, …
Rødvin: Mere til bøf end til juleand
Denne australier er af forhandleren indsendt som et bud på en julevin. Det er en glimrende shiraz, men jeg tror, den vil gøre sig bedre til en saftig …
Hvidvin: Når trocken ikke betyder tør
Tyskerne har en lidt speciel opfattelse af, hvad betegnelsen ”trocken” dækker over. Til trods for at de tyske vine kan kategoriseres i alle mulig …
Rødvin: Toscansk ripasso
Er du til let og lys sangiovese-vin med frisk frugt og syrebid, kan du godt skrue ned for forventningerne. Denne toscaner er nemlig det stik modsatte. …
Rødvin: Overflod af friske mørke bær
Hvor størstedelen af de røde vine fra det sydlige Rhône er domineret af grenache-druen, forholder det sig anderledes med vinene fra …
Rødvin: Varme og modenhed
Jeg har tidligere anmeldt årgang 2016 fra samme chateau og var ikke ligefrem begejstret. I 2015-udgaven er der heldigvis lidt mere at komme efter, og …
Rødvin: Malbec til julemaden
Normalt ville jeg ikke anbefale argentinsk malbec til dansk julemad. Druen er ofte så garvesyrerig, at den kolliderer med rødkålen og de …
Rødvin: Flygtig og forfinet
Gennem årtier et pejlemærke for producenterne i Châteauneuf du Pape og styret med sikker hånd af Brunier-familien, der formår at få det bedste ud …
Rødvin: Vidunderlig viol- og kirsebærduft
Når en vin lokker med en så vidunderlig viol- og kirsebærduft, som er tilfældet i denne nebbiolo, forventer jeg at opleve en sand smagseksplosion. …
Rødvin: Spinkel og kort i smagen
En ordinær chianti til 148 kr. må godt byde på lidt mere end denne udgave fra topproducenten Castello di Volpaia. Det forekommer mig, at de er sluppet …
Rødvin: Stor frugtkoncentration
Sødmefuldt cremet i duften med stor frugtkoncentration. Nuancer af hindbær og brombær, skovbær-yoghurt og karamel og en underliggende tone af …
Portvin: Hæderlig 10-års tawny
Portvin er som regel sød. Det gælder især de lysere tawny-udgaver. I tilfældet denne 10 års tawny er sødmen på grænsen til at blive klistret, og …