Klassisk brunello med et fornuftigt antal år på bagen. Det fornemmes allerede i glasset, hvor vinen står teglfarvet og knap så klar og emmer af læder …
Italien
Rødvin: Vulkanvin med god syre
Vulkanvin fra Etnas skråninger. Dufter af brændt jord, syrlige blåbær og kirsebær og chokolade tilsat et let urtet strejf. Syren har godt fat i vinen, …
Rødvin: Rigtig rar at drikke
Selv i svage årgange rammer brunello-mesteren Fuligni aldrig ved siden af. Her har vi en vin, som måske ikke har den største dybde. Til gengæld …
Rødvin: Uimodståelig duft
Prop flasken op, skænk et beskedent glas, smag og sæt så proppen i igen. Når du vender tilbage til flasken næste dag, vil du for alvor fornemme den …
Rødvin: Gem den i nogle år
Denne barbarescos drikkevindue står kun en anelse på klem, så giv den rigeligt luft, inden du går ombord i den. At 2015 er en noget varmere årgang, …
Rødvin: Spinkel og syrerig
Ikke udpræget pinot’sk i duften, der rummer nuancer af lyse og mørke bær, tørrede urter og kakao. Let syrlige kirsebær og brombær og en anelse varmere …
Rødvin: Brunello på chianti-niveau
Lidt sky i duften. Lettere floral og med diskrete frugtnoter til den syrlige side - primært kølige kirsebær og knap så modne brombær og boysenbær. …
Rødvin: Tjubang chokoladevin
Tendensen blandt amarone-producenter er, at de går mere og mere bort fra den portvinstunge stil og i stedet forsøger at tilføre lidt friskhed til …
Rødvin: Brunello light
Normalt gavner det en vin at, den får lov at åbne sig over nogle timer eller længere. Ofte smager den bedre på andendagen. Dog ikke denne økologiske …
Rødvin: Frisk og opstrammende mundfuld
Parfumeret duft med et labert input af friske, mørke bær. Jeg indsnuser blomme, kirsebær og viol og får straks lyst til at dykke dybere ned i vinen. …
Rødvin: Vanilje og indkogte bær
Her har vi en vin, som rammer lige ned i det, jeg kalder ”ripasso-segmentet”. En blød, sødladen italiener, der skræmmer de færreste væk, men som i min …
Rødvin: Ren og smuk barbera
Let urtet duft med nuancer af blommer og kirsebær og et hint af chokolade. Et køligt kamferpræg signalerer friskhed og finesse. Smagen har noter af …
Rødvin: En eksplosion af chokolade
Corvina er den væsentligste drue i produktionen af de røde vine fra Valpolicella. Som regel optræder den i selskab med andre lokale druetyper som …
Rødvin: Skarp syreprofil
Et af barbera-druens kendetegn er dens høje syreindhold. Det forplanter sig i vinen og skal helst opvejes af noter af moden bærfrugt og en vis …
Rødvin: Supertoscaner med bordeaux-karakter
Da jeg smagte denne supertoscaner blindt for nogle måneder siden, gættede jeg på en bedre bordeaux fra 2012. Det var så helt forkert, men jeg …