Sådan undgår du varm vin og fedtfingre.
Gør man sig umage med at servere vin i et ordentligt (krystal)glas, bør man selvfølgelig også gøre sig selv og vinen den tjeneste at holde ordentligt på glasset. De fleste tænker måske ikke nærmere over det og tager helt naturligt fat om hele glassets kumme, når de drikker. Det er ikke så fikst.
Grib i stedet om stilken – også selv om nogen vil mene, det ser en smule affekteret ud. Der er nemlig en mening med galskaben.
For det første giver det lettere mulighed for at slynge vinen rundt i glasset og dermed ilte den. For det andet undgår man, at vinen tempereres for hurtigt. Med hele ”klør fem” rundt om glasset, går der ikke lang tid, før vinen er varmet op, og det ønsker man normalt ikke. Ved at tage fat om stilken, slipper man også for fedtfingre på glasset.
– Jamen, vil nogen indvende, – selv de kongelige holder på glasset med hele håndfladen. De burde da ellers kende til etiketten.
Det er rigtigt, at både dronningen og prinsgemalen oftest benytter sig af den praksis. Især er det besynderligt, at prins Henrik, som formodes at vide et og andet om vin, gør det. Måske er han og dronningen bare ikke opmærksomme på det. Måske vil de være helt sikre på, at de har ordentlig fat om glasset. Måske er de bare ligeglade … Korrekt er det i hvert fald ikke.