Feder vin?
Ja, det kan vi desværre ikke komme udenom.
Spørgsmålet er så blot, hvor meget eller hvor lidt vi skal indtage, før det kan mærkes på sidebenene.
Den viden kommer vi måske nærmere, hvis det går, som stærke kræfter i bl.a. Storbritannien arbejder på: At tvinge vinproducenterne til at angive kaloriemængden pr. glas på vinetiketterne – nøjagtig som vi kender det fra vores fødevarer.
En undersøgelse foretaget af The Royal Society for Public Health afslører, at de færreste ved, hvor mange kalorier der er i et glas vin. 67 procent af de adspurgte har derfor et ønske om at finde den slags oplysninger på både øl-, vin- og spiritusflaskerne.
Den britiske sundhedsminister Jane Ellison har ifølge Decanter udtalt, at en tydelig kalorieangivelse på flaskerne vil medvirke til at ”understøtte et ansvarligt forbrug af alkoholiske drikke”.
Og så lige for god ordens skyld: Et normalt glas rødvin (15 centiliter) indeholder ca. 135 kilokalorier.