Amistà, Superiore 2006, Massimiliano Vivalda, Barbera d’Asti
Pris: 239,95 kr. (69,95 kr. v/ 6 fl.)
www.vinmedmere.dkDrue: Barbera
Barbera-duen er kendetegnet ved en markant syre, som giver friskhed og gør vinen drikkevenlig som helt ung. Her har vi imidlertid fat i en over ti år gammel sag, der er lavet på særligt udvalgte druer og har lagret 24 måneder på små, nye franske barriques.
Men har de efterfølgende mange år på flaske gjort vinen godt? Ikke rigtigt, og det hænger måske sammen med, at netop barbera-vinene ikke er beregnet på at ligge længe. I glasset er vinen brunlig med en orange kant. Duften antyder voldsom ælde med nuancer af læder, træ, chokolade, orangeskal, pomerans og tørret frugt.
Meget ædelt – hvis det havde været en barolo. Syren er intakt i vinen, men fadpræget så voldsomt, at munden tørrer ud. Frugten – primært sveske og rosin – er på vej ned, og det gør denne barbera lidt træt og uinteressant. Til gengæld er tilbudsprisen ualmindelig fornuftig.
Alkohol: 14,5 pct.