Strågylden i glasset og ganske aromatisk og moden. Intens duft af gule blommer, kvæde og kamilleblomst. Smagen går i retning af pære og frisk ananas, …
Anmeldelser
Rødvin: Sydens barolo – NOT!
Aglianico betegnes undertiden som Syditaliens svar på nebbiolo - bedre kendt som barolo-druen. I dette tilfælde kan sammenligningen næppe være mere …
Rødvin: Etna-vin i den lette ende
På vulkanen Etnas skråninger i 700 meters højde dyrkes vinstokkene, der er grundlaget for denne etna rosso. Den dominerende drue er nerello mascalese, …
Rødvin: Mørk frugt og tørt træ
Allerede i duften er der en antydning af tørt træ, som efterfølgende også markerer sig i munden. Og det er egentlig lidt synd, for ellers er vinen …
Rosévin: Blid, blød og cremet
En anset kollega sammenligner rosé med det ”at stå af i Roskilde” - altså en ufærdig rødvin. Det kan han for så vidt have ret i, men modsat ham er jeg …
Rosévin: Tam og lettere syntetisk
Ikke alle druetyper er lige velegnede til rosé-produktion, og gang på gang bliver jeg overbevist om, at cabernet sauvignon, som jo kan frembringe de …
Rosévin: Tuttifrutti-vin med pleaser-potentiale
Parfumeret provence-rosé i den bløde og cremede stil. Vandmelon, skovjordbær, hindbærbrus og en sødlig undertone af vingummi hænger i næsen. Smagen …
Rødvin: Herligt ukompliceret
Undertiden kan det være rart at få en let og ukompliceret vin i glasset. Ikke så meget at skulle forholde sig til - bare masser af imødekommenhed og …
Hvidvin: Moden og fedmefuld riesling
Grand cru-marken Wiebelsberg hører ikke til de mest kendte i Alsace. Vinene herfra beskrives som fortrinsvis feminine med en udpræget floral karakter …
Rødvin: Klassisk sydfransk i den frugtmættede stil
Vinmageren Jean-Marc Lafage fremstiller et væld af vine i den bløde, frugtmættede stil, og det gør han ganske godt. Han har adgang til …
Rødvin: Vellavet rhônevin i stor årgang
I den fremragende årgang 2016 skulle rhôneproducenterne virkelig gøre sig umage for ikke at lave god vin. Denne udgave, som blot har status af Vin de …
Rosévin: Blid, blød og cremet
En anset kollega sammenligner rosé med det ”at stå af i Roskilde” - altså en ufærdig rødvin. Det kan han for så vidt have ret i, men modsat ham er jeg …
Hvidvin: Fejlfri og en anelse kedelig
Når der står Bourgogne på etiketten, og vinen er hvid, kan du være sikker på én ting: Den kommer et eller andet sted fra i regionen. Men hvor og på …
Rødvin: Spansk alkoholbombe
I den lille region Campo de Borja sydøst for Rioja trives druen garnacha (grenache) og indgår således i størstedelen af vinene herfra. Ofte er …
Rosévin: En rigtig terrassebasker
Kooperativet på Saint-Tropez halvøen leverer normalt ganske velproducerede roseer, men her er vi i den jævne ende, hvilket prisen - særligt når den er …













