The Dead Arm, Shiraz 2017, d’Arenberg, McLaren Vale
Pris: 275 kr. (v/ 3 fl.)
eriksorensenvin.dkLink til vinen hos forhandler.
Drue: Shiraz
For 15 år siden var jeg stærkt fascineret af denne vin lavet på druer fra halvdøde vinstokke (kun den ene halvdel af planten lever). Den bekræftede mig i, at australsk shiraz kunne et eller andet.
De voluminøse, sødtunge shiraz-vine står ikke længere øverst på min ønskeliste. Derfor var jeg spændt på at gensmage ”den døde arm”. Og jeg blev glædeligt overrasket allerede ved første snif: Tydelige brombær og boysenbær, tørre solbærblade og eukalyptus. En ret spicy næse med et strejf af salt mineralitet. Voldsomt krydret i munden. Mørke bær, espresso og let bitre toner af frugtskal. Kølig og chiliprikkende, sødmen behersket og stadig meget ung. Jeg forventer, det bliver en stor vin.
Alkohol: 15 pct.