Der var sikkert en god grund til, at Dr. Friedrich Zweigelt i 1922 valgte at krydse blaufränkisch og st. laurent og kalde druen … ja, zweigelt. Jeg …
Zweigelt
Rosévin: Fedmefuld og tung
Havde jeg testet denne vin med bind for øjnene, havde jeg helt sikkert gættet på rødvin. Indledningsvis en del staldnoter i duften efterfulgt af …
Rødvin: Krydret smagsudtryk
Den østrigske zweigelt-drue er ikke just min yndling, men her udmønter den sig faktisk i en vin, der rummer både frugt og fornuftig krydring. Rank og …
Rosévin: Indkogt saft
Både farven og duften nærmest skriger jordbær. Cremet i næsen med en ret dyb tone for en rosévin. Fersken og gul melon supplerer jordbærnoterne, som i …
Rødvin: Østrigsk peber
To druetyper har jeg det generelt lidt stramt med: Den sydafrikanske pinotage og den østrigske zweigelt. Fælles for dem er, at de begge er klonede …
Spinkel frokostvin
Den østrigske nationaldrue zweigelt er en krydsning mellem de to lokale druer blaufränkisch og sankt laurent. Den blev skabt i 1912 og har siden været …
Begrænset charme
Økologisk sag fra toproducenten Heinrich, som her har kombineret de østrigske rødvinsdruer zweigelt, blaufränkisch og sankt laurent i en nogenlunde …