Luksus-chianti, der går rent ind, hvad angår modenhed og drikkevenlighed. Der er ikke mange 2015’ere på markedet længere, så benyt lejligheden til at …
Italien
Rødvin: Old school chianti
Ret ren i duften, men også temmelig urtet. Frugten er god og moden. Jeg noterer kirsebær- og brombæraromaer tilsat et touch af læder. Vinen har en …
Rødvin: Sådan skal god chianti smage
Volpaia er topproducent, og det fornemmes tydeligt i denne basis-chianti, som har alt det, der gør det værd at drikke sangiovese-vin.Duften er …
Rødvin: En anelse kort og stram
2018 er en mellemårgang i det meste af Chianti, og i denne udgave fra Verrazzano foretrækker jeg faktisk duften frem for smagen.Mørke kirsebær, …
Rødvin: Let syre og tør afslutning
En smule alkoholisk i næsen, men ikke nok til at overdøve aromaerne af lyse kirsebær, soltørrede urter, kamfer og medicinskab. Mundfølelsen er blød, …
Rødvin: Lækker bærnæse
Dyb duft - ja, nærmest kraftfuld. Lækker bærnæse (ikke bearnaise). I munden får du nebbiolo for fuld power. Svælgudtørrende, men samtidig saftig og …
Rødvin: På kanten af jammy
Kun godt 3000 flasker er produceret af denne rene syrah fra danske Peter Vinding-Diers’ sicilianske vingård. At klimaet på de kanter er varmt, kommer …
Rødvin: Moden og imødekommende
Her har vi fat i en udgave, der er fuldstændig drikkeklar, og som byder på en vinoplevelse af de bedre.I duften mærkes en let syrlig tone, der dog …
Rødvin: Rå tanniner
Old school barolo, som trods en vis alder stadig strammer til med masser af rå tanniner. Dufter som ældre barolo skal dufte: Svesker og tørrede …
Rødvin: Ung, men tilnærmelig
Ung, men tilnærmelig nebbiolo. Krydret i duften og relativt mørk med nuancer af syltede kirsebær, sorte blommer, peber og et strejf af viol. Munden er …
Hvidvin: Simpel og frugtsvag
Den grønne nascetta-drue er et rent piemontesisk fænomen og var tæt på at uddø, indtil velmenende producenter valgte at puste nyt liv i den. Det har …
Rødvin: Ungdommelig stramhed
Dejligt rødfrugtet med en frisk duft og let urtekrydring tilsat et drys af peber. En kende kølig i næsen, men det understreger blot friskheden. …
Rødvin: Oplagt picnic-vin
Dolcetto-vinene har det svært på det danske marked. Mange misforstår druen og forventer en sød vin. Dolce betyder ”sød”, og dolcetto ”den lille søde” …
Rødvin: Næsten på barolo-niveau
Særdeles vellykket vin fra Roero - på mange punkter næsten på barolo-niveau. Varm og indbydende i duften med toner af mørke skovbær, sødmefulde …
Hvidvin: Ren og stringent
Arneis er normalt en ganske aromatisk drue - ikke mindst i duften, som ofte kan have et sødmefuldt udtryk. Det gælder dog ikke denne vin, der har …