Netop nu er det sæson for vildt – både dyr og fugl.
Og hvad egner sig så bedst i glasset, når menuen står på fasan, rådyr eller hare?
Det afhænger naturligvis af den enkelte ret. Ofte kan vildtkød blive lidt tørt efter tilberedning. Sørg derfor for at servere en saftig vin med god, mørk frugt og en behagelig sødme. Og hold endelig igen med tyttebær og ribsgelé – det er de rene vindræbere.
Her er et par tommelfingerregler:
Fugl: Pinot noir – meget gerne fra Bourgogne, særligt hvis der er svampe med inde i billedet.
Dyr: Syrah. Især de kraftige vine fra det nordlige Rhône er velegnede, fordi de gerne har et ”dyrisk” element i sig. Ofte er de lidt pebrede og med noter af røget flæsk.
Alternativt kan en ikke for tør barolo eller en sødmefuld ribera del duero fungere godt. Og til gråand går det rigtig udmærket med en vin fra Châteauneuf du Pape. Det gælder i øvrigt også for juleanden.