2019 er en gylden årgang i Barolo, og det fornægter sig ikke i denne enkeltmarksvin fra Diego Conterno. I barolo-sammenhæng stadig en ung vin, men i …
Rødvin: Flot, bredskuldret spanier
Moden og bredskuldret sag fra nabodistriktet til Priorat, fremstillet på druer fra 70-90 år gamle grenache-stokke. Alderen fornemmes svagt, men duften …
Mousserende: Prikkende og frisk
Indiske bobler, der indfrier forventningerne til en fornuftig mousserende vin. Svagt gylden i glasset. Relativt mineralsk næse med et lille snif af …
Rødvin: Koncentreret, tæt og maskulin
Begrebet battonage betyder omrøring af vinen på egetræsfade, hvorved bundfaldet under lagringen giver smag og fylde til vinen. En gruppe østrigske …
Rødvin: Absolut ikke burgundisk
Vellavet pinot noir. Blød, sødmefuld og absolut ikke burgundisk (hvilket den heller ikke bør være). Næsen har udpræget californisk pinot-karakter med …
Mousserende: Fyldig og intens smag
Chardonnay-domineret årgangschampagne med aromaer af kalk, kridt og vådt grus. Hertil kommer nuancer af grønne æbler og citrus. Smagen er fyldig og …
Rødvin: Fornuftig syre og god modenhed
Nu starter vildtsæsonen så småt, og et glas af denne savigny vil være særdeles velegnet til en ret med fasan eller andet flyvende vildt. Frugten er …
Rødvin: Tætte lag af moden bærfrugt
Stor vin! Køb den, gem den i 5 år og drik den så.I næsen ædle aromaer af tobak, tørt træ, grafit, solbær og brombær. Meget bordeaux’sk i …
Rødvin: Masser af røg
Indisk cabernet i markant røget stil. Næsen har syrlige og staldlugtende nuancer, der tager lidt af glansen fra solbæraromaerne. Smagsmæssigt også …
Rødvin: Behagelig, men med rigelig sødme
Tydeligt oversøisk syrah. Vi er i Oregon, hvor vinstokkene tilsyneladende har fået et ordentligt skud sol.Duften har et toastet præg med aromaer …
Rødvin: Frisk syre og en del tannin
Denne ungdommelige øko-vin kan sagtens tåle lagring i op til 5 år. Den har en del tanniner - primært fra fadlagringen - og en markant syre, som sikrer …
Rødvin: Blød, blid og sødmefuld
Blød, blid og sødmefuld pinot fra New Zealand med et vist fadpræg. I næsen noter af vanilje, jordbærgrød, kirsebær, grønne peberkorn og skovbund på en …
Rødvin: Voldsom volumen
Gudenæse! Jeg indsnuser indkogte kirsebær, Mon Cheri-chokolade, blommekompot - ja, sågar jord. Masser af tørstof fornemmes. Selv på tredjedagen tørrer …
Hvidvin: Røget karakter
Det er sjældent, at jeg anbefaler at vente med at drikke en hvidvin til et par dage efter, den er åbnet, men i dette tilfælde, gør det vinen …
Rødvin: Fint alternativ til brunello
Her er klare brunello-træk, så skal det ikke være den dyre model, er denne rosso et overordentligt fint alternativ.Næsen har ædle toner af blomme …