Ferragu’ 2014, Valpolicella Superiore
Pris: 199 kr. (v/ 6 fl.)
www.andrupvin.dkLink til vinen hos forhandler.
Druer: Corvina, Corvinone og Rondinella m.fl.
Denne valpolicella fremstilles et stykke hen ad vejen som en amarone. Druerne tørres, hvorved der opnås større koncentration i mosten, og efter gæring fadlagres vinen i 24 måneder på amerikansk eg. Alkoholprocenten er oppe at ramme 16, og så plejer jeg at hejse advarselsflaget. Det pudsige er imidlertid, at alkoholen kun spiller en perifer rolle i vinen.
Mørke kirsebær og blommekoncentrat giver likorøse noter i duften, men den er på ingen måde sprittet, og et grønt let urtet strejf sikrer friskhed. Sødmen er stramt styret. Tæt, mørk frugt og indslag af syrlig, kold kaffe leder til en bitter afslutning med mundudtørrende tannin, der kræver modspil fra mad. Der er noget lækker old school winemaking over vinen, som overbeviser mig om, at sådan en alkoholtung italiener sagtens kan levere stramhed og stringens frem for slap sliksødme.
Alkohol: 16 pct.