Her får du opskriften på Pimm’s Cup.
Wimbledon er i fuld gang. Den ædle hvide sport følges af millioner over hele verden – og ikke mindst af publikum på Centre Court, hvor særligt VIP’erne tiltrækker sig opmærksomhed. Som regel ses de med en flaske vand i hånden, men i pauserne mellem tenniskampene er det helt andre væsker, der indtages.
Champagne ligger stadig i top – dog skarpt forfulgt af cocktailen Pimm’s Cup. Ifølge Wine Enthusiast Magazine serveres der i gennemsnit 45.000 liter af denne forfriskende drink, som kun sjældent optræder på de danske bartenderes repertoire.
Den første Pimm’s-bar åbnede ved Wimbledon-turneringen i 1971, men selve drikken daterer sig helt tilbage til 1800-tallet, da ejeren af en østersbar, James Pimm, begyndte at servere en ginbaseret likør indeholdende kinin og en hemmelig urteblanding. Den blev langet over disken i små krus kendt som No. 1 Cups, og det endte med, at ginlikøren fik navnet Pimm’s No. 1.
I begyndelsen hed det sig, at drikken var god for fordøjelsen, men til sidst blev den så populær i hele Storbritannien, at man glemte alt om dens gavnlige virkning på helbredet.
Har du fået lyst til selv at mikse en Wimbledon-cocktail, får du opskriften her:
2 dele Pimm’s No. 1
4 dele Sprite eller 7Up (eller prøv med ginger ale)
Mynteblade
3-4 agurkeskiver
1 jordbær i skiver
1 skive appelsin
Fyld isterninger i et højt cocktailglas. Hæld Pimm’s No. 1 og sodavand i og rør forsigtigt. Tilsæt , frugt- og agurkeskiver og pynt med mynteblade.
Pimm’s No. 1 indeholder 25 pct. alkohol og fås hos de fleste velassorterede vinhandlere til omkring 140 kr. flasken.