Et særligt kemisk stof i drueskallen bekæmper stress-symptomer.
Rødvin viser sig efterhånden at være godt for rigtig mange ting, og nu har forskerne gjort en ny opdagelse.
Ja, det forekommer måske ganske oplagt, og du kender det sikkert fra dig selv: Et glas rødvin gør dig i godt humør.
Det tilskriver man normalt alkoholens virkning, men ifølge det amerikanske vinmagasin Wine Spectator er forskere ved University of South Carolina School of Medicine efter forskellige studier nået frem til, at moderat indtagelse af rødvin kan modvirke depression.
Det er det kemiske stof resveratrol i vinen, som har den gavnlige effekt. Depression opstår ofte som følge af stress og kan beskrives som en inflammation, en slags betændelsestilstand, i hjernen. Resveratrol er et naturligt anti-inflammatorisk stof, der sidder i druernes skal, og som er i stand til at bekæmpe betændelse i kroppen – og altså også nerveinflammation og inflammation i hjernen.
Forsøg med rotter viser, at stresser man dyrene og herefter behandler dem med en dosis resveratrol, svarende til mængden i seks glas rødvin, forsvinder alle tegn på depression og stress. Stoffet eliminerer simpelthen inflammationen i hjernen.
Forskningslederen ved universitetet i South Carolina doktor Susan Woods udtaler, at resultaterne nu skal dokumenteres af yderligere forsøg på mennesker.
– Vi håber, at vores research tilskynder andre til at undersøge den kliniske virkning ved brugen af resveratrol som et effektivt anti-inflammatorisk middel mod menneskelig depression, siger hun.