Langlois, Brut Rosé, Crémant de Loire
Pris: 155 kr.
www.vinslottet.dkLink til vinen hos forhandler.
Druer: Cabernet franc og Pinot noir
Rødvinsdruen cabernet franc kan i den rette vinmagers hænder udmønte sig i excellent boblevin af den lyserøde slags. Og særligt i kombination med pinot noir lykkes det rigtig godt, hvilket denne udgave fra loireproducenten Langlois er et flot bevis på.
Vinen, som er fremstillet på champagne-metoden (méthode traditionelle) med andengæring i flasken, kan synes let metallisk og frugtsvag på næsen. Smagsmæssigt har den imidlertid en del at byde på med en livlig, men ikke aggressiv mousse, pæn dybde og god længde. En svag frugtsødme fra noter af jordbær, tranebær og ribs danner en fin bund, der balancerer på kanten af bitterhed og understøttes af en fin syre. I afslutningen et strejf af kridtstøv.
Dette er en seriøs mad-rosé, som dog kan indtages uden fast føde, men vil gøre sig rigtig godt til en luksus-picnic eller røde skaldyr. Jeg havner på 4½ stjerner, som rundes op til fem.
Alkohol: 12,5 pct.