Du får røde bær og et urtet touch i duften. Jordbær og boysenbær giver indtrykket af en let og frugtig vin. I munden ungdommelig og venlig med en …
Frankrig
Hvidvin: Markant frugtsødme
Alt er, som det skal være, når du dufter til denne loirevin: Aromaer af græs, knust sten, en snert af umoden pære og lidt tropisk frugt. Smagsmæssigt …
Rødvin: Koncentreret mørk frugt
Drikbar nu, men vil udvikle sig flot de næste 10 år. Dybe brombær- og solbæraromaer i næsen, der får følgeskab af frisk timian og salvie, mokka og …
Hvidvin: God længde – godt grip
Her får du sauvignon blanc-druen i fuld udfoldelse. Aromaer af blomstervand og bitter grape samt et lille mineralsk svirp. Vi er i den modne afdeling, …
Rødvin: Poleret, men med god struktur
For det meste forbindes Cornas i det nordlige Rhône med rustikke og lettere krasbørstige syrah-vine, der skal have tid til at åbne sig. Denne udgave …
Hvidvin: Tropiske toner
Behagelig, blød og let mineralsk i næsen med toner af pære, banan og fersken samt en let stenet karakter. I munden ganske frugtig. Jeg smager en del …
Rødvin: Power og finesse
Tidligere kunne rød sancerre være en spinkel og tyndbenet affære. Jeg fornemmer, at der er begyndt at komme mere kød på vinene, og uden at jeg skal …
Rødvin: Ren bourgogne-nydelse
Ren bourgogne-nydelse. Sart og sofistikeret næse med indslag af røde bær og blomme, ovntørrede brændeknuder og et snif af urter. Mundudfyldende, …
Hvidvin: Moden og svagt sødmefuld
Vin lavet på ren macabeu er et særsyn, men druen er ret udbredt i den del af det sydlige Frankrig, der grænser op til Spanien, hvor den i øvrigt går …
Rødvin: Krydret efterspil
Languedoc-vin i den elegante ende af skalaen. Fyldig, men ikke tung. Næsen er kølig, krydret og urtet med et tydeligt solbær-input. I smagen får du et …
Hvidvin: Chablis i højeste potens
Chablis i højeste potens. Fylden og fedmen fornemmes allerede i duften, der er koncentreret ned til aromaer af grove æbleskræller, gråstenpære, citrus …
Rødvin: Fattigmands-pinot
Der er pinot noir, og så er der pinot noir. Ofte bedømmer man vinene med udgangspunkt i de røde vine fra Bourgogne, men det giver ikke nødvendigvis …
Hvidvin: En anelse tam
Fersk i duften, men også parfumeret og urtet med et snif af muskatnød og en vis syrlighed. Frugten er svær at definere, og det gælder også i smagen, …
Rødvin: Sødmefuld og tæt på jammy
Undertiden morer vinøse videnskabsmænd sig med at skabe nye druer ved at krydse eksisterende sorter. Et rædsomt eksempel er den sydafrikanske …
Rødvin: Blød som velour
Blød som velour. Dufter af støvet skovbund med tørre, visne blade. Rummer også en del kirsebæraromaer samt et hint af hindbær. En let, luftig og …