Abel Jobart gør det rigtig godt. Særligt husets lyse champagner har jeg testet med gode resultater. Jeg er imidlertid lidt mere forbeholden, når vi …
Anmeldelser
Rødvin: Dæleme en flot shiraz
Det nærmeste, man kommer på en nordrhône-syrah i en varm årgang: Turkey Flats shiraz har en tørhed og en stringens, som sjældent opleves i vinene fra …
Hvidvin: Citrus og gul frugt
God og læskende gennemsnits-riesling, som glider herligt ubesværet ned. Oplagt til alle former for skaldyr. Går også godt til friske, faste oste eller …
Rødvin: Vellavet corbières
Jeg har haft fornøjelsen at drikke denne vin i tidligere årgange, og heller ikke dengang skuffede den. Det er en solid, vellavet corbières, som let …
Rødvin: Folder sig ud med sødme og bitterhed
Det er lidt af en basse, vi har fat i her. Vinen farver glasset mørkviolet og fører sig frem med en alkoholprocent på 15. Brændt og tæt i næsen. …
Hvidvin: Parfumeret og syresvag
Voldsomt parfumeret spanier med aroma af druesaft. Er dette en sød vin? spørger man sig selv ved første snif. Nej, den er såmænd tør. At chardonnay …
Rødvin: Fin bistrovin
Producenten er hjemmehørende i Nordrhône, men køber druer i syd til dette klassiske côtes du rhône-blend af 80 pct. grenache og resten syrah, som …
Mousserende: Mere end bare brus
Prosecco har efterhånden fået status af billig, neutral boblevin, som primært blandes i den populære sommerdrink Aperol Spriz. Det er lidt synd, for …
Rødvin: Kølig stil
Ren, mørk frugt i næsen. Også en antydning af syltede brombær og blåbær. Smagen rummer nogen syre og noter af chokolade og sorte bær. Sødmen holdes på …
Rødvin: Flot bordeaux i en stor årgang
Fra årgangen, hvor intet burde kunne gå galt, kommer denne vellavede og i alle henseender klassiske bordeauxvin. Næsen er arketypisk med nuancer af …
Mousserende: Vild vin med blide bobler
Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg har mine forbehold over for det, der populært rubriceres som ”naturvin”. Jeg skal ikke trætte nogen med …
Rødvin: Australsk på den elegante måde
Forrygende frisk shiraz, der ikke desto mindre har 6-7 år på bagen. Ren og kølig i duften med nuancer af solbær, brombær, chokolade, finthakkede urter …
Hvidvin: Sådan skal hvid bourgogne smage
Til de mere elegante fiskeretter med laks, søtunge eller pighvar egner denne hvide udgave af en auxey-duresses sig fortrinligt. Trods en smule alder …
Rødvin: Lys, let og luftig
Grenache har også sin berettigelse i australsk vinproduktion, og druen høstes ofte fra meget gamle vinstokke. Denne vin fremstilles i stærkt begrænset …
Hvidvin: Sprælsk syre
Man kan diskutere, hvorfor man skal hele vejen til Washington State i USA for at finde en vin, som lige så godt kunne være hentet hjem fra Mosel eller …














