Solmoden sicilianer med en vis burgundisk lethed. Blød og blommet i duften, der også har indslag af parfumerede skovbær og en lille brændt tone. …
Anmeldelser
Rødvin: Fylde og modenhed med et cremet strejf
Grenache fra gamle stokke dominerer i denne languedoc-vin skabt i den tætte og bondske stil. Her er god koncentration af mørke bær og chokolade samt …
Hvidvin: Mineralsk og let oxideret
Denne florale og voldsomt mineralske hvidvin lavet på druen carricante kan være svær at sætte mad til. Måske en moden gedeost er det bedste valg. …
Rødvin: Strutter af siciliansk sol
Danske Peter Vinding-Diers har lavet vin i en menneskealder og slog sig for nogle år siden ned på Sicilien. Modsat andre udefra kommende vinmagere …
Rødvin: Cabernet i amarone-forklædning
Det er en tung fætter, vi har i glasset her. Ren cabernet sauvignon-vin lavet på tørrede druer og lagret 36 måneder på ny eg. Pyyyha ... efter to glas …
Rødvin: Kedelig nero d’avola
Den sorte fra Avola - altså druen nero d’avola - er indbegrebet af siciliansk rødvin. Her præsenterer den sig i en knap så interessant udgave fra …
Rødvin: Halleluja for en vin
Dette er essensen af bourgogne. Florlet. Floral. Feminin. Et bombardement af aromaer: Alskens lyse og mørke bær, en blomstermark, kinesisk te, blid …
Rødvin: Bedst i duften
I Piemonte - særligt i Barolo - er 2014 grundet ekstreme vejrforhold endt i kategorien ”svag årgang”. Den er da heller ikke noget at råbe hurra for, …
Hvidvin: Ualmindelig imødekommende
Umiskendelig mosel-duft. Mineralsk og druefrugtig i en lettere tropisk og parfumeret stil. Jeg indsnuser mango, fersken og røde æbler. I munden …
Rødvin: Moden og fyldig brunello
Klassisk brunello med et fornuftigt antal år på bagen. Det fornemmes allerede i glasset, hvor vinen står teglfarvet og knap så klar og emmer af læder …
Hvidvin: Rank og lettere eksotisk
Hvid chateauneuf er en sjældenhed i danskernes vinglas, og det er synd, for store oplevelser er i vente, når pavevinproducenter tryller med de grønne …
Rødvin: Vulkanvin med god syre
Vulkanvin fra Etnas skråninger. Dufter af brændt jord, syrlige blåbær og kirsebær og chokolade tilsat et let urtet strejf. Syren har godt fat i vinen, …
Rødvin: Kraftig krydderprofil
Guillon er kendt for at fremstille kraftfulde bourgogner, og det lader sig især gøre med marker i Gevrey-Chambertin. Denne 2017’er fra Les …
Rødvin: Drikkemoden margaux
2011’erne fra Bordeaux’ bedre slotte performer flot lige nu. Der er god modenhed i vinene, og da årgangen ikke er en, man bør gemme i flere år, er der …
Rødvin: Finesse og lethed
Har man smagt Pegau i tidligere årgange, er man vant til en vin med stor frugtkoncentration og et vist rustikt præg. Denne unge udgave arter sig …