I visse østrigske vindistrikter opererer man med 1 ÖWT-betegnelsen (Erste Lage). Det svarer lidt til 1. cru i Bourgogne og refererer til den …
Anmeldelser
Rosévin: Pæn farve
Terrassevenlig rosé fra Sardinien. Ikke det store sus, men dog behagelig. Cannonau-druerne, som på fransk hedder grenache, har lagret delvis på let …
Rødvin: Den dufter som bordeaux, meeen …
Bordeaux er det ikke, og det skal det heller ikke være. Men bornholmske Henrik Poulsens fortolkning af en napa cab leder i den grad tankerne hen på …
Hvidvin: Varm og let sødmefuld
Endnu en skruelågs-vin i strømmen af hvide New Zealand-vine. Nærmest farveløs i glasset, men med læssevis af aromaer: Grape, gule stikkelsbær, …
Rødvin: Oversøisk med fransk elegance
Den urtede næse er ikke til at tage fejl af: Vi er i Chile. Men så er der heldigvis så mange spændende lag ovenpå. Blomme, solbær, chokolade, kamfer …
Rødvin: Old school bistro-bourgogne
Etiketten ligner noget, monsieur Monnier selv har siddet og bakset sammen på hjemmecomputeren, men indholdet i flasken er såmænd ganske hæderlig …
Rødvin: Umbrisk skønhed
Skabt på et blend af cabernet sauvignon og franc fremstår denne umbriske skønhed fyldig og tæt med stor dybde og en udpræget italiensk elegance. Det …
Hvidvin: Proppet med lækre aromaer
Nahe-riesling, som er lige til den varme side og nok rammer en smule ved siden af betegnelsen ”trocken”. Men skidt pyt, for det er et rigtig dejligt …
Rødvin: Pinot fra Provence
Provence-pinot hænger ikke ligefrem på træerne, så når bourgogne-huset Louis Latour har valgt at lave vin i den varme Var-region, spidser jeg da lige …
Hvidvin: Gør dig glad i munden
Balance er kodeordet i denne vin. Sauvignon blanc-druen har meget at byde på og kan nogen gange - særligt i de oversøiske udgaver - blive for meget, …
Rødvin: Smuk, moden sangiovese
Denne vino nobile er så lækkert moden, at man bare smovser lykkeligt i glasset og håber på, at flasken ikke er for hurtigt tømt. Med snart otte år på …
Hvidvin: 8 druer i skøn forening
Der har været gang i blandingskarret, da denne hvidvin fra det nordøstlige Italien skulle skrues sammen. Hele otte forskellige druetyper indgår i …
Rødvin: Blød og cremet
Fremstillet på gamay-druen, som vi først og fremmest kender fra Beaujolais. I Touraine-versionen her møder vi lidt af de samme træk. En let og saftig …
Hvidvin: Frugtig og fyldig med god syre
Hvidvinene fra Côte Chalonnaise har måske ikke samme elegance som dem fra det nordligere Côte d’Or. Til gengæld forekommer de heller ikke så bastante …
Rødvin: Potent frugt, men for meget træ
Jeg har efterhånden smagt mig igennem en hel del vine fra Ribera del Duero og må konstatere, at ikke alle producenter har en lige heldig hånd med …














