Skabt på et blend af cabernet sauvignon og franc fremstår denne umbriske skønhed fyldig og tæt med stor dybde og en udpræget italiensk elegance. Det …
Cabernet sauvignon
Rødvin: Lettere sødladen, men holder balancen
Sødmefuld, men nogenlunde velafbalanceret portugiser, som allerede i næsen lover pæn dybde og kraft. Nuancer af blåbær, solbær og chokolade går godt i …
Rosévin: Perfekt til terrassen
Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg foretrækker rosévinene fra det sydlige Frankrig - og allerhelst dem fra Provence. Med denne vin er vi dog …
Rødvin: Lille bordeaux i fin form
2017 er kendetegnet ved knap så mindeværdige bordeaux-vine, når de kommer fra de ”mindre” producenter i periferien af Médoc og Saint-Emilion. Dette er …
Rødvin: Cabernet i amarone-forklædning
Det er en tung fætter, vi har i glasset her. Ren cabernet sauvignon-vin lavet på tørrede druer og lagret 36 måneder på ny eg. Pyyyha ... efter to glas …
Rødvin: Drikkemoden margaux
2011’erne fra Bordeaux’ bedre slotte performer flot lige nu. Der er god modenhed i vinene, og da årgangen ikke er en, man bør gemme i flere år, er der …
Rødvin: Kølig cabernet
Modsat forrige fra samme producent har denne udgave fra Alexander Valley mere ædle toner i retning af bordeaux. Vinen er en anelse køligere og rankere …
Rødvin: Californisk solbærsødme
Dette er, hvad jeg vil kalde en rigtig cali-cab. Ren cabernet sauvignon fra Napa Valley med alt, hvad den kan trække af solbærsødme, men alligevel på …
Rødvin: Kræver et solidt modspil
Er du klar med en stor, velstegt bøf, er her vinen, der matcher de heftige proteiner. Og det gør ikke spor, at du også har kokkereret en kraftig sauce …
Rødvin: Bedst til mad
Det kræver retter med oksekød eller lam for at sikre det rette modspil til denne spanier, som excellerer i rigelige mængder syre og garvesyre. I et …
Rødvin: Rå og upoleret
En rå og upoleret vin med rene solbærnoter og markant mineralitet, nul sødme og masser af urt i duften.Den modne, mørke frugt melder sig ved …
Rødvin: Syrlige bær
Med godt seks år på bagen skulle man tro, at dette blend af cabernet sauvignon, merlot og syrah havde fået slebet kanterne af, men faktum er, at der …
Rødvin: Vanilje og indkogte bær
Her har vi en vin, som rammer lige ned i det, jeg kalder ”ripasso-segmentet”. En blød, sødladen italiener, der skræmmer de færreste væk, men som i min …
Rødvin: Underspillet cabernet
Jeg husker tidligere årgange af denne vin som langt mere opulente. Her har vi en væsentligt mere underspillet cabernet i glasset. Stilen kan virke en …
Rødvin: Varm og blød i munden
Jeg har nævnt det før: Overdreven urtekarakter er adskillige chile-rødvines svøbe og årsagen til, at jeg ofte har et lettere anstrengt forhold til …














