Cairanne i det sydlige Rhône er kendt for vine i en mørk og ofte mere rå og rustik stil. I denne unge udgave præsenterer vinen sig med indbydende …
Mourvèdre
Rødvin: Ikke på neuf-niveau
Yngste søster i Vaudieu-klanen er allerede givet fri og gør desværre ikke meget væsen af sig. I næsen indslag af brombær og kirsebær, men ingen …
Rødvin: Hård nød at knække
I næsen markant animalske aromaer. Primært rå bacon, som får følgeskab af finkværnet peber og parfumerede toner af blåbær og solbær. Ung bandol-vin …
Rødvin: Maskulin og mørk
Gedigen, syrah-domineret vin, som modstår lidt af hvert på juletallerkenen. Meget mørk i frugten med let bitre chokolade- og espressonoter og et …
Rødvin: Pæn fylde og flot moden frugt
Landlig duft med indslag af stald og grove pølser. Frugten har nuancer af brombær og sorte kirsebær. Tillige fornemmes en snas af mynte og rosmarin. …
Rødvin: Mørk, tæt og kraftig
Solidt glas til indkogte gryderetter eller oksesteg. Dufter af mørke skovbær, krydderier og fugtig underskov. Mørk, tæt og kraftig i smagen. Virker …
Rødvin: Lækker, lækker, lækker
Ikke alle årgange af châteauneuf du pape er lige til at gå til som helt unge, men 2019-årgangen har tilsyneladende denne egenskab. I hvert fald når …
Rødvin: Dejligt rustik og en smule gammeldags
Dejligt rustik sag fra det sydlige Rhône. I næsen varm og krydret med aromaer af hindbær, kirsebær, boysenbær, provencalske urter og lidt fersk bacon. …
Rødvin: Komplet uimodståelig
For blot et årti tilbage handlede de fleste châteuneuf’er om muskelkraft og mørk frugtkoncentration. Den vej har flere og flere af producenterne valgt …
Rødvin: Moden, men ikke træt
Det er sjældent, at en næsten 10 år gammel rhônevin finder vej til mit smageglas, og jeg havde da også visse bange anelser. Var vinen blevet træt? …
Rødvin: Som i de gode, gamle dage
Rhône-distriktet Vinsobres er sjældent fremhævet som noget stort, men når mesteren bag topdomainet Saint Cosme, Louis Barruol, har en finger med i …
Rødvin: Ung, men drikbar
Introvinen fra Château de Vaudieu er fremstillet på druer fra domainets yngre vinstokke. Svagt parfumeret i duften med nuancer af bolsje og vingummi …
Rosévin: Begrænset friskhed
I Gigondas producerer man vine beregnet til at drikke sammen med mad. Et klassisk rødvinsområde, hvor enkelte producenter dog også leger med …
Rosévin: Et smagsdrøn
Havde jeg råd, skulle dette være min hus-rosé hele sommeren. Hvorfor? Ganske enkelt fordi den med usvigelig præcision løfter rosévinen op i et niveau, …
Rosévin: Masser af lækkerhed
Ikke en af de stærkeste manifestationer fra Tempier, men stadig rosévin i høj klasse. Moden i udtrykket med god koncentration og delikat duft. Vinen …