Halvt garnacha og halvt syrah udgør blendet i denne tætte og kraftfulde vin fra distriktet Somontano nordvest for Barcelona.Næsen har udpræget …
Syrah
Rødvin: Nem at drikke
Terra Alta har længe stået i skyggen af Priorat rent vinmæssigt, og niveauet er da heller ikke helt så højt. Der findes dog udgaver, som præsterer …
Rødvin: Vellykket i sin genre
Om ikke andet er udstyret i orden. En megatung, mørk flaske, som egentlig matcher indholdet ganske fint. Nemlig en heftig vin lavet på primært …
Rødvin: Intenst frugtig
Baseret primært på grenache-druen fremstår denne châteauneuf intenst frugtig, men også relativt let i udtrykket. Dufter af hindbær, kirsebær og …
Rosévin: Parfumeret og koncentreret
Fra producenten Château de Berne kommer denne arketypiske rosé, som det er svært ikke at blive forfalden til. Duften har intens frugtkarakter med …
Rosévin: Frisk i munden
Mainstream-rosé af den slags, der drikkes bedst i solen eller under en parasol. Svagt parfumeret næse med de klassiske toner af hindbær og fersken og …
Rosévin: Kilde til en god oplevelse
”Manon og kilden” var der en film, der hed. Denne rosé kaldet Manon er i hvert fald kilde til en god vinoplevelse.Delikat duft af nektarin og …
Rosévin: Ganske fyldig
Gigondas præsterer efter min smag bedst på rødvinsfronten, men rosé har i årevis også været en del af appellationen - med vekslende succes.Denne …
Rosévin: På kanten til rødvin
Jeg må erkende, at tavel-vinene sjældent appellerer til min rosésmag. Tardieus udgave er særdeles mørk i farven og strutter i duften af hindbær og …
Rosévin: Ganske vellykket
Nedtonet i duften med grønlige, kiwiagtige aromaer. Også en smule floral, men den giver ikke meget fra sig. Behagelig i munden. Der kommer mere fylde …
Rosévin: En rigtig pleaser
Som rosényder kan man ikke andet end holde af Ultimate Provence. Det er ikke stor rosé, men den er forbandet godt konstrueret.Duften har …
Rosévin: Køl den ned
Rhône-distriktet Tavel er synonymt med mørke, madvenlige roséer. De kan forekomme lidt tunge, men har en fin mission, når der f.eks. serveres …
Rosévin: Intense ferskennoter
Udpræget fersken i næsen. Jeg kommer til at tænke på den venetianske cocktail bellini, der primært består af ferskenpuré. En ganske intens duft, der …
Rosévin: Moden med en let sødme
I næsen fornemmes en vis tyngde og modenhed. Duften er karakteristisk for provencalsk rosé: Cantaloup, gul blomme og friske krydderurter. Smagsmæssigt …
Rosévin: Forvent ikke det helt store
Estandon har i årtier stået for gode, solide roséer, der dog aldrig rigtig har hævet sig over gennemsnittet. I den billige ende finder man Brise …