Rosévin er en balance mellem frugtsødme, friskhed og syre. Den kan være svær at ramme, og i denne topvin fra La Tour de l’Eveque er det ikke helt …
Syrah
Rødvin: Harmløs og halvtam bulgarer
Man skal passe på med at være fordomsfuld, når det handler om vin, men jeg må indrømme, at jeg ikke havde de største forventninger til dette bulgarske …
Rosévin: Raffinement og fylde
Let, raffineret og absolut seriøs rosé, der fint lever op til sin cru classé-status. Duft af citrus og hvide blomster udgør førstehåndsindtrykket. …
Rødvin: Elegance og kontrolleret sødme
2014 var en knap så vellykket årgang i det sydlige Rhône, men man skal passe på med den slags generaliseringer, for denne special-cuvée fra Domaine …
Rosévin: Lidt for fin i udtrykket
Delikat og let parfumeret duft af vandmelon, hvide ribs og granatæble. Ganske lys i frugten med smagsnoter af umodne jordbær og fersken. Nogen syre i …
Rosévin: På grænsen til gumpetung
Intro-vinen fra Château Minuty beliggende få kilometer fra Saint-Tropez er et eksempel på glimrende rosé-håndværk - med den lille tilføjelse, at …
Rødvin: Lidt af et bæst
Du kan godt drikke den nu, men du bør nok lade være ... Denne gigondas i den ekstremt vellykkede årgang 2016 er så tætpakket med frugt, krydderier og …
Rosévin: Super delikat
Den toscanske vingigant Ruffino har naturligvis også en rosé på menuen. En ganske elegant en, som egner sig fortrinligt til lette salater og retter …
Rødvin: Tung og mættende
Lidt af en mundfuld, denne côtes du rhône. Kreeret i den heavy châteauneuf-stil med masser af varm frugt og et mærkbart pres på sødmepedalen. I duften …
Rødvin: Lettere sødladen, men holder balancen
Sødmefuld, men nogenlunde velafbalanceret portugiser, som allerede i næsen lover pæn dybde og kraft. Nuancer af blåbær, solbær og chokolade går godt i …
Rødvin: Blid bistro-syrah
Syrah-vinene fra det nordlige Rhône kan, især når de er unge, være nogle rå børster, men denne her er blid som det blideste påskelam. Jean-Michel …
Rødvin: Tam og trættende
Tæt i duften med en koncentration af mørke bær, kødglace og vanilje. Smagen døjer med en markant, farinagtig sødme. Jammy noter af solbær og …
Rosévin: Gumpetung og bolsjeagtig
Janasse er toppen af poppen i Châteauneuf du Pape, men fordi man er god til at lave rødvin, behøver det samme ikke at gøre sig gældende, når det …
Rødvin: Varme, sødme og styrke i flot balance
Med den fortrinsvis syrah-baserede prestigevin Il Carrubo formår danske Peter Vinding-Diers at forene varme, sødme og styrke på en måde, så alt går op …
Rødvin: Stadig på saftevandsstadiet
Et besøg i kældrene hos en vinproducent kan være en charmerende oplevelse. Også at få en smagsprøve på den ufærdige vin direkte fra tanken. Men når …