Det er sjældent, at en næsten 10 år gammel rhônevin finder vej til mit smageglas, og jeg havde da også visse bange anelser. Var vinen blevet træt? …
Frankrig
Rødvin: Tør og stofrig
Mørk, purpurfarvet og med en tæt og intens syrah-duft, der primært går i retning af brombær, blomme og kakao. En anelse støvet med en lettere urtet …
Hvidvin: Flot fedme og tropiske toner
Hvidvine fra distriktet Vacqueyras i det sydlige Rhône er lidt af et særsyn, men de eksisterer skam og udgør et glimrende alternativ til de lang …
Rosévin: Glad terrassevin
Pink provencaler med de klassiske duftnoter af fersken og cantaloup melon og en antydning af banan. I munden en let sødme. Frugten fader lidt hurtigt …
Rødvin: Som i de gode, gamle dage
Rhône-distriktet Vinsobres er sjældent fremhævet som noget stort, men når mesteren bag topdomainet Saint Cosme, Louis Barruol, har en finger med i …
Rødvin: Frisk og ukompliceret
Ungdommeligt purpurfarvet rhônevin i bistro-stil. Dufter friskt urtet med hints af kirsebær, boysenbær og hindbær i et let sødmefuldt udtryk. Smagen …
Hvidvin: Tør på den mineralske og krydrede måde
Ofte opleves alsace-rieslinger ikke specielt tørre. De har for det meste en let frugtsødme, som adskiller dem fra deres tyske trocken-fætre og …
Mousserende: Madvenlig champagne
Særdeles madvenlig champagne. Jeg ville ikke holde mig tilbage med hummer eller anden form for skaldyr - dog ikke østers. Eller prøv med klassikeren …
Rødvin: Ung, men drikbar
Introvinen fra Château de Vaudieu er fremstillet på druer fra domainets yngre vinstokke. Svagt parfumeret i duften med nuancer af bolsje og vingummi …
Rosévin: Overraskende vinøs
Sancerre i Loire har en stolt tradition for at fremstille friske og sprøde rosévine på pinot noir-druen. Denne version lever fint op til renomméet med …
Rosévin: Temmelig parfumeret
Svagt orange i glasset - på kanten til vandfarvet. Moden næse med aromaer af banan, abrikos og gul fersken i et let sødmefuldt udtryk. I smagen en hel …
Rødvin: Slikken bærfrugt
Jeg er ikke klar over, hvor denne vin kommer fra - udover den er fransk. Men da producenten opererer i både Bourgogne, Beaujolais og Rhône, kan jeg …
Rosévin: Indbegrebet af provence-rosé
Er du til provence-rosé, er det sådan, den skal smage. Chateau de Berne har for længst fundet opskriften på velsmagende rosévin, og med denne seneste …
Rødvin: Frugten trænger ikke helt igennem
Jeg har testet denne vin i både 2014- og 2016-årgangen, og nu er turen så kommet til 2015, som i Bordeaux blev udråbt til det helt store … indtil 2016 …
Rosévin: Fyldig på den raffinerede måde
Fin, finesserig næse. Jeg noterer let vandig rød frugt, hvid fersken og hybenrose. I munden folder smagen sig ud med god fylde - men på den …