Jeg anerkender, at denne sydfranske sag har en vis publikumsappel. Ellers ville Erik Sørensen Vin ikke have haft den i porteføljen i så mange år, som …
Frankrig
Mousserende: Stor elegance
Rank og elegant champagne fremstillet på ren pinot noir. Dufter tørt, mineralsk og let syrligt. Her er røde bær i et afdæmpet, svagt bittert udtryk …
Rødvin: En smule skuffende
Mine forventninger til en cru bougeois-vin i en topårgang som 2016 var nok lidt højere, end denne udgave kan leve op til. Ret mørk i glasset, men …
Rødvin: Stor nydelse
Emmanuel Darnaud må efterhånden anerkendes som en af de etablerede topproducenter i det nordlige Rhône. Hans crozes-hermitage- og saint-joseph-vine …
Rødvin: Blød, moden og lækker
Herlig koncentration af røde og mørke bær tilsat en smule urter. Nærmest cremet i duften og med et totalt modent udtryk. Fra første mundfuld er det …
Hvidvin: Læskende chablis med et tropisk touch
Læskende, saftig og frugtig chablis fra den varme årgang 2018, hvilket forklarer de tropiske toner af papaya. Hertil kommer aromaer af fersken og gule …
Rødvin: Fuldmoden pomerol
Begejstringen ville ingen ende tage, da man i Bordeaux to år i træk kunne sende et par ekstremt flotte årgange på markedet. 2015 og 2016 strålede om …
Rødvin: Moden, men ikke træt
Det er sjældent, at en næsten 10 år gammel rhônevin finder vej til mit smageglas, og jeg havde da også visse bange anelser. Var vinen blevet træt? …
Rødvin: Tør og stofrig
Mørk, purpurfarvet og med en tæt og intens syrah-duft, der primært går i retning af brombær, blomme og kakao. En anelse støvet med en lettere urtet …
Hvidvin: Flot fedme og tropiske toner
Hvidvine fra distriktet Vacqueyras i det sydlige Rhône er lidt af et særsyn, men de eksisterer skam og udgør et glimrende alternativ til de lang …
Rosévin: Glad terrassevin
Pink provencaler med de klassiske duftnoter af fersken og cantaloup melon og en antydning af banan. I munden en let sødme. Frugten fader lidt hurtigt …
Rødvin: Som i de gode, gamle dage
Rhône-distriktet Vinsobres er sjældent fremhævet som noget stort, men når mesteren bag topdomainet Saint Cosme, Louis Barruol, har en finger med i …
Rødvin: Frisk og ukompliceret
Ungdommeligt purpurfarvet rhônevin i bistro-stil. Dufter friskt urtet med hints af kirsebær, boysenbær og hindbær i et let sødmefuldt udtryk. Smagen …
Hvidvin: Tør på den mineralske og krydrede måde
Ofte opleves alsace-rieslinger ikke specielt tørre. De har for det meste en let frugtsødme, som adskiller dem fra deres tyske trocken-fætre og …
Mousserende: Madvenlig champagne
Særdeles madvenlig champagne. Jeg ville ikke holde mig tilbage med hummer eller anden form for skaldyr - dog ikke østers. Eller prøv med klassikeren …