Zinfandel ses primært i de californiske vine, men analyser har vist, at druen er den samme som den syditalienske primitivo. Sidstnævnte er der …
Italien
Anderledes krydret
Hvidvin på druen greco er højt værdsat i hjemlandet, men knap så kendt uden for Italiens grænser. Druen menes at stamme fra det gamle Grækenland - …
Fiser hurtigt af
Vi testede denne vin i 2014-årgangen sidste sommer. En glimrende oplevelse. 2015 skuffer desværre. Duften er metallisk med antydning af sur karklud og …
Tung og mørk rosé
Syditaliensk rosé - eller rosato, som de siger i den ende af Europa - savner ofte den friskhed, vi oplever i f.eks. vinene fra Provence. Det skyldes …
Sødmefuld, svesket frugt
En rigtig bulderbassevin, som oser af sødmefuld, svesket frugt og orientalske krydderier. Varm og lettere alkoholisk i næsen og munden. Vinen er …
Tung sveskesødme
Vinene på aglianico-druen kaldes undertiden for Syditaliens svar på barolo - bl.a. på grund af deres høje indhold af garvesyre. Det kan man ikke just …
Smæk på duften
Druen traminer er i familie med gewürztraminer, som vi især kender fra Alsace. Den er knap så aromatisk, men i denne prisbillige udgave fra …
Frisk og velafbalanceret
De fleste valpolicella-vine, der langes over disken herhjemme, er sødladne ripassoer eller tonstunge amaroner, men her har vi fat i en tør og saftig …
Sent høstet sicilianer
Sent høstet sicilianer lavet på den lokale drue grillo, som normalt giver friske, ukomplicerede vine. Her har den lidt mere at byde på. Duften er varm …
Fin medister-vin
Til prisen et ganske acceptabelt glas, når der kommer medisterpølse eller flæskesteg på bordet. Vinen er lavet på et typisk bordeaux-blend, men der er …
Amarone-illusion
Det er næppe en tilfældighed, at denne vin har fået navnet Maron. Det kunne jo godt lyde lidt som amarone, og selv om vi her er i Syditalien og ikke i …
Fløjlsblød pleaser-vin
I denne syditalienske pleaser-vin lavet på de lokale magliocco-druer er der fuldt drøn på varme og sødme. Her er duft af kakao og hyldebær og en snert …
Blød, god og billig
Vine til en flad halvtredser udgør som regel den bløde mellemvare eller forekommer til tider helt ligegyldige. Her har vi dog fat i en syditaliener, …
Saftig og behagelig
Seks måneder på gamle fade har denne barbera fra kooperativet i Nizza fået. Det mærkes ikke umiddelbart. Duften har tydelige kirsebær i et parfumeret …
Fedmefuld og blød
Enkeltmarks-barolo i luksusklassen. Flot dybrød farve og en markant duft af chokolade. Også blomme og kirsebær. I munden er den fedmefuld og blød med …














