Det italienske køkken gør sig ofte i tomatbaserede retter, og denne chianti fra Rùfina-distriktet matcher i den grad disse. Balancen mellem syren i …
Italien
Rødvin: Tæt og tørstofholdig
En vin som denne bør du give tid. Jeg smagte den over to dage, og den var klart bedst på andendagen.Bastant duft af kirsebær på grænsen til det …
Rødvin: Mundudtørrende fadnoter
Dufter til at begynde med af regntung nedfaldsfrugt. Herefter en kombinationen af konfiterede og syrerige bær. Der er kølige krydderurter - …
Rødvin: Frisk og krydret
Duftnuancer af blomme, kirsebær, brombær og oliven spicet op af soltørrede urter og lidt ristede kaffebønner. Så er vi i gang! Og det fortsætter i …
Rødvin: Konfiterede kirsebær
Luksus-chianti, der går rent ind, hvad angår modenhed og drikkevenlighed. Der er ikke mange 2015’ere på markedet længere, så benyt lejligheden til at …
Rødvin: Old school chianti
Ret ren i duften, men også temmelig urtet. Frugten er god og moden. Jeg noterer kirsebær- og brombæraromaer tilsat et touch af læder. Vinen har en …
Rødvin: Sådan skal god chianti smage
Volpaia er topproducent, og det fornemmes tydeligt i denne basis-chianti, som har alt det, der gør det værd at drikke sangiovese-vin.Duften er …
Rødvin: En anelse kort og stram
2018 er en mellemårgang i det meste af Chianti, og i denne udgave fra Verrazzano foretrækker jeg faktisk duften frem for smagen.Mørke kirsebær, …
Rødvin: Let syre og tør afslutning
En smule alkoholisk i næsen, men ikke nok til at overdøve aromaerne af lyse kirsebær, soltørrede urter, kamfer og medicinskab. Mundfølelsen er blød, …
Rødvin: Lækker bærnæse
Dyb duft - ja, nærmest kraftfuld. Lækker bærnæse (ikke bearnaise). I munden får du nebbiolo for fuld power. Svælgudtørrende, men samtidig saftig og …
Rødvin: På kanten af jammy
Kun godt 3000 flasker er produceret af denne rene syrah fra danske Peter Vinding-Diers’ sicilianske vingård. At klimaet på de kanter er varmt, kommer …
Rødvin: Moden og imødekommende
Her har vi fat i en udgave, der er fuldstændig drikkeklar, og som byder på en vinoplevelse af de bedre.I duften mærkes en let syrlig tone, der dog …
Rødvin: Rå tanniner
Old school barolo, som trods en vis alder stadig strammer til med masser af rå tanniner. Dufter som ældre barolo skal dufte: Svesker og tørrede …
Rødvin: Ung, men tilnærmelig
Ung, men tilnærmelig nebbiolo. Krydret i duften og relativt mørk med nuancer af syltede kirsebær, sorte blommer, peber og et strejf af viol. Munden er …
Hvidvin: Simpel og frugtsvag
Den grønne nascetta-drue er et rent piemontesisk fænomen og var tæt på at uddø, indtil velmenende producenter valgte at puste nyt liv i den. Det har …














