Begynd med at give denne vin godt med luft. Et par timer på karaflen vil gøre underværker. Herefter vil du fornemme de parfumerede duftelementer stige …
Italien
Rødvin: Overvældende urtekrydring
Yderst slank brunello, der i min optik rammer lidt skævt i forhold til forventningerne til denne type vin. En overvældende urtekrydring særligt i …
Rødvin: Ærke-barolosk
Poleret på den fede måde. Sådan vil jeg karakterisere Damilanos teglfarvede Lecinquevigne, fremstillet på et blend af nebbiolo-druer fra fem …
Rødvin: En vis klasse og storhed
Mørk og dyb med en let kølig streng. Toner af blomme og solbær, kakao og behersket urt hænger i duften. I munden ret rå og ungdommelig. Der er god, …
Rødvin: Saftighed og drikkeglæde
Frugtig, ung og imødekommende nebbiolo, der er lige til at skylle ned. I duften koncentreret kirsebær og en smule krydderi. Ganske varm i udtrykket. …
Hvidvin: Honningsødme og tropisk frugt
Ståltanklagret piemonte-hvidvin fremstillet på den lokale favorita-drue. Sødmefuldt parfumeret med en let bitterhed i bagkanten. Dufter af honning, …
Rødvin: Primitivo til pizzaen
Danmark er et land befolket med primitivo-drikkere. Det vidner supermarkedshylderne med billige syditalienske alkoholbamser om. I min mund smager …
Rødvin: Barolo-noter i mild form
Når nebbiolo-druen resulterer i stor barolo-vin, har de fleste vindrikkere en forventning om, at vinen først skal drikkes, når den har mindst 7-10 år …
Rødvin: Fuldendt oplevelse
Her rammer vi 5 af de helt store stjerner. Sapaio i 2016-udgaven er indbegrebet af det, der forstås ved en ægte supertoscaner: God længde, masser af …
Rødvin: Moden og mægtig
Varm, sødmefuld duft af brændt sukker, blommekompot, sveske og chokolade. En anelse animalsk og urtekrydret. I munden stringent og vinøs med noter af …
Rødvin: Syrlige bær
Cabernet sauvignon-domineret sag hjulpet på vej af et pænt splash merlot og et par dråber syrah. Frugten er en smule underspillet. Dufter svagt af …
Rødvin: En snert af Sassicaia
Andenvinen til berømte Sassicaia har noget mere at byde på end lillebror Le Difese fra samme årgang. Her mødes cabernet sauvignon med merlot i et …
Rødvin: Mørke bær, urter og egetræ
Ristet og brændt i duften - og det er måske ikke så sært. Vinen har nemlig fået 14 måneder på barriques (små, nye egefade). Noter af mørke bær og …
Rødvin: Toscanas svar på saint-émilion
Ren merlot-vin, som let kunne forveksles med en moderne saint-émilion. Varm i duften med indslag af blomme, syrligt kirsebær og vanilje og en svag …
Rødvin: Poleret og en anelse varm
En af Italiens fornemste vine hedder Sassicaia og kommer fra Bolgheri. Den har jeg desværre ikke fået lov til at teste, men mindre kan også gøre det. …