Mørk og voluminøs næse. Urtekrydret med toner af skovbund, mørke kirsebær og et strejf af espresso. Jo, her har vi fat i en tæt og fyldig sag, som …
Italien
Rødvin: Veludviklet og en stor nydelse
Jeg ville ikke betænke mig et øjeblik. Denne brunello er så udviklet og drikkeklar, at det ville være dumt at vente med at hælde den i glasset. Jeg …
Rødvin: Stor i munden
Varm og animalsk i næsen med nuancer af hængt kød. Frugten nedtonet. Kirsebær og tranebær i samspil med noget urt. Til gengæld ret stor i munden. …
Rødvin: Fine røde kirsebærtoner
Ung, urtet chianti. Ganske let til bens med fine røde kirsebærtoner i duften. Lækkert frugtig i smagen. Frisk og med god mundfylde. Jeg noterer …
Rødvin: Brunello fra yngre vinstokke
Det kvalitetssikre vinhus Argiano fremstiller også en såkaldt ”prisvenlig” brunello. L’Orciaia produceres på sangiovese-druer fra yngre vinstokke. Det …
Rødvin: Luftig, let og cremet
Jeg skulle lige vænne mig til det biodynamiske, næsten naturvinagtige udtryk i vinen. Utrolig luftig og let med en cremet og blød tekstur. Dufter af …
Rødvin: Lys og feminin
Bark. Underskov. Violer. Salsicciapølser. Røde kirsebær. Kakaopulver … Lyder det fristende, skal du så absolut stikke næsen i denne …
Rødvin: Feminin finesse
Begynd med at give denne vin godt med luft. Et par timer på karaflen vil gøre underværker. Herefter vil du fornemme de parfumerede duftelementer stige …
Rødvin: Overvældende urtekrydring
Yderst slank brunello, der i min optik rammer lidt skævt i forhold til forventningerne til denne type vin. En overvældende urtekrydring særligt i …
Rødvin: Ærke-barolosk
Poleret på den fede måde. Sådan vil jeg karakterisere Damilanos teglfarvede Lecinquevigne, fremstillet på et blend af nebbiolo-druer fra fem …
Rødvin: En vis klasse og storhed
Mørk og dyb med en let kølig streng. Toner af blomme og solbær, kakao og behersket urt hænger i duften. I munden ret rå og ungdommelig. Der er god, …
Rødvin: Saftighed og drikkeglæde
Frugtig, ung og imødekommende nebbiolo, der er lige til at skylle ned. I duften koncentreret kirsebær og en smule krydderi. Ganske varm i udtrykket. …
Hvidvin: Honningsødme og tropisk frugt
Ståltanklagret piemonte-hvidvin fremstillet på den lokale favorita-drue. Sødmefuldt parfumeret med en let bitterhed i bagkanten. Dufter af honning, …
Rødvin: Primitivo til pizzaen
Danmark er et land befolket med primitivo-drikkere. Det vidner supermarkedshylderne med billige syditalienske alkoholbamser om. I min mund smager …
Rødvin: Barolo-noter i mild form
Når nebbiolo-druen resulterer i stor barolo-vin, har de fleste vindrikkere en forventning om, at vinen først skal drikkes, når den har mindst 7-10 år …














