1-2 glas om dagen nedbryder fedtet, viser undersøgelser.
I årevis er vi blevet tudet ørerne fulde med, at vin feder. Kalorieindholdet er for højt, og drikker vi, samtidig med vi spiser normalt, risikerer vi at tage på.
Men holder den antagelse nu også?
Forskere rundt om i verden er begyndt at undersøge, om der overhovedet er en sammenhæng mellem fedme og indtagelse af vin. Konklusionen er, at vin ikke behøver være årsagen til overvægt hos dem, der nyder et godt glas i ny og næ. Faktisk viser undersøgelserne, at vin i moderate mængder ligefrem kan virke fedtnedbrydende.
Et spansk forskningsprojekt er ifølge det amerikanske vinmagasin Wine Spectator nået frem til, at rødvinsdrikkere generelt er slankere end den øvrige del af befolkningen. Den kendte Middelhavskur, som bl.a. tilsiger mængder af frugt og grønt, fuldkorn og olivenolie, anbefaler netop også et fornuftigt indtag af rødvin. Folk, som følger denne diæt, er således ofte sundere og slankere og rammes sjældnere af hjerteproblemer.
På universitetet i Purdue har man påvist, at stoffet polyphenol piceatannol, som findes i rødvin, blokerer dannelsen af fedt i kroppen. Samme effekt skulle et andet stof i vinen, resveratrol, have. Og som tidligere omtalt her på sitet er stoffet ellaginsyre medvirkende til at forhindre fedtlever hos stærkt overvægtige.
Så tænk over det næste gang, du går på slankekur: Rødvin i moderate mængder kan hjælpe dig til et vægttab.
Og hvad ligger der så i udtrykket ”moderat”? Tjaeh, det kan fortolkes i alle mulige retninger afhængigt af, hvilke læger og forskere man spørger. Svaret må være 1-2 glas om dagen – og holder man af rødvin, må det jo siges at være bedre end ingen glas.