Januar-slankekure indebærer ofte, at der sættes prop i vinen.
Så drastisk behøver man nu ikke gå til værks, hvis man stadig gerne vil drikke vin til (slanke)maden. Ikke al vin feder nemlig lige meget, og med det rigtige valg er det muligt at smide nogle kilo selv med et par glas vin til måltidet.
Det handler først og fremmest om at holde sig fra de mest kalorierige vine. Undgå således de flasker, hvor alkoholprocenten overstiger 12,5 pct. Ligeledes er vine med et højt restsukkerindhold ikke egnede, når man skal opnå et vægttab. Så ud med de tunge, sødmefulde rødvine (amarone, australsk shiraz, rhônevine, oversøisk cabernet og malbec m.fl.) og ind med de tørre, sprøde hvide og mousserende og de lette røde.
Her er en oversigt over 10 vintyper, som generelt indeholder færre kalorier pr. glas.:
* Mousserende – champagne brut, proseccco, crémant, cava m.fl. uden dosage (en slags likør, der tilsættes for at runde vinen af)
* Muscadet – knastør, mineralsk hvidvin fra Loire, god til skaldyr
* Grüner Veltliner – aromatisk, til tider let pebret hvid fra Østrig
* Pouilly Fumé eller Sancerre – tørre, ofte mineralske vine fra Loire
* Sauvignon Blanc – gerne fra New Zealand, Sydafrika eller Chile, men pas på med restsukkerindholdet
* Rosé fra Provence – let, blomstret og frisk
* Pinot Noir – vælg altid en lys, let udgave
* Beaujolais – let og lys, gerne serveret kølig
* Chinon – let rødvin fra Loire
* Lambrusco – tør, ofte frugtig mousserende italiensk rødvin