Jeg er stor tilhænger af vinene fra Bordeaux’ yderområder. Mange gode producenter lever under radaren, men demonstrerer, at der ikke behøver at stå …
Anmeldelser
Rødvin: Chile-pinot på bourgogne-niveau
”Giv den 12 timer, før du smager den”, lød beskeden fra vinhandleren. Det var et godt råd, for selv på andendagen udviklede vinen sig - til det endnu …
Hvidvin: Tropisk, varm og citruspræget
Næsen er helt efter bogen: Bitter grape, grøn pære og kattebakke. Det kan ikke være andet end sauvignon blanc. Hertil skal føjes en god portion …
Rødvin: Dejligt moden chilener
Ganske let og luftig til at begynde med, men tag ikke fejl - der er god koncentration i frugten. Det mærkes allerede i duften, som har solbær og mørke …
Hvidvin: Ren sauvignon fra Bordeaux
4. cru-slottet Beychevelle har en lille sidegesjæft i form af de mere prisfornuftige Grand Bateau-vine, der reelt fremstilles af vinhuset Maison …
Rødvin: Savner syrefriskhed
Oversøisk forsøg på at ramme en slags burgundisk stil. Det lykkes kun delvis. Ganske aromatisk med toner af jordbærsaft og flødechokolade, …
Rødvin: Ung og stram
Tæt og mørk i glasset. Frisk, kølig og floral næse. Primært noter af kirsebær, eau de vie de kirsch og blåbær. Munden er relativt stram og en anelse …
Hvidvin: Spiller på de mineralske toner
Strågylden vin, der spiller på de mineralske toner. Jeg dufter muslingeskaller, østers og fiskerihavn. Til gengæld svag i frugten - ja, nærmest …
Rødvin: Velproduceret og nemt drikkelig
Denne chilevin markedsføres som stor vin. Det er det ikke. Men det er en udmærket vin, som i duften rummer de klassiske chilenske dyder i form af …
Hvidvin: Fedme og fin mineralitet
Rund og let drikkelig vin med fedme og fin mineralitet. Dufter af østersskaller, gule stenfrugter og noget røget af en art. I munden breder sig noter …
Rødvin: Solbær i kort snor
Duft af sødmefulde solbær og brombær og lidt ristede fadnoter - ja, så er vi i gang ... Men her stopper festen så også, for smagsmæssigt er der ikke …
Hvidvin: Udpræget skaldyrsvin
Frisk, aromatisk sag med fine mineralske undertoner. En udpræget skaldyrsvin skabt til umiddelbar drikkeglæde. Næsen har tydelig sauvignon-karakter - …
Rødvin: Intens, moden frugt
Skøn, parfumeret bærnæse: Solbær, blåbær og kirsebær samt et touch af blomme. Frugten er virkelig ren i udtrykket - nærmest som at stikke næsen i en …
Hvidvin: Høj klasse
Flere af Bordeaux’ grand cru-slotte opererer også med en mindre produktion af hvidvin. Her er det 3. cru-slottet Cantenac Browns bud på en hvid …
Dessertvin: Hed og heftig
Relativt rå udgave af en tawny port trods 20 år på bagen. Dufter til at begynde med en smule sprittet, men sødmefulde noter af nødder, tørrede dadler, …