Druen melon de bourgogne har ry for at give læskende, neutrale vine. De forekommer stort set kun i Muscadet i det vestlige Loire og nedsvælges i store …
Anmeldelser
Rødvin: Saftig pinot fra Loire
Saftig og spændstig loire-pinot. Mørk i udtrykket med duftnoter af brombær og kirsebær, muld og skovbund og lidt frisk bark. Ganske let i smagen. …
Rødvin: Tung og mættende
Lidt af en mundfuld, denne côtes du rhône. Kreeret i den heavy châteauneuf-stil med masser af varm frugt og et mærkbart pres på sødmepedalen. I duften …
Hvidvin: Fyldig og forfriskende
Oversøisk sauvignon, der heldigvis har skruet ned for de tropiske toner og i stedet giver plads til en vis mineralitet. Grus og kalk lægger en fin …
Rødvin: God pastavin
Skabt på senthøstede druer - og så er jeg straks på vagt. Ingen grund til bekymring dog, for producenten har fuldstændig styr på balancen i sin vin og …
Hvidvin: Velegnet til skaldyr
Fin og frisk uden de store falbelader. Ganske velegnet til skaldyr eller hvid fisk uden for kraftig sauce. Dufter af grøn pære, banan og gule …
Rosévin: Let perlende
I Vinho Verde-området i Portugal produceres utroligt lækre hvidvine - og såmænd også udmærkede roseer. I min mund er denne let perlende udgave fra …
Rødvin: Lettere sødladen, men holder balancen
Sødmefuld, men nogenlunde velafbalanceret portugiser, som allerede i næsen lover pæn dybde og kraft. Nuancer af blåbær, solbær og chokolade går godt i …
Rødvin: Gedigen valpolicella
Valpolicella kan være en let, rødfrugtet vin, der er bedst egnet til pastaretter og antipasti. Men den fås også i udgaver med væsentlig mere smæk for …
Hvidvin: Pivtør, mineralsk og syrerig
Svagt gylden i glasset med duftnuancer af kamilleblomst, gul blomme og en smule abrikos. Ganske mineralsk. Vinen er pivtør, og der er fuldt knald på …
Rødvin: Blid bistro-syrah
Syrah-vinene fra det nordlige Rhône kan, især når de er unge, være nogle rå børster, men denne her er blid som det blideste påskelam. Jean-Michel …
Hvidvin: Sprød og saftig syditaliener
Fra det sydlige Italien, fremstillet på den lokale drue falanghina, kommer denne friske og saftige øko-hvidvin, der er som skabt til forårets lettere …
Rødvin: Sødmen generer
Halvtrist norditaliener frembragt på corvina-druen og en sjat merlot. Afdæmpet frugt i næsen. En smule røde kirsebær og blomme iblandet krydderurter …
Rødvin: Barbera i den tunge vægtklasse
Barbera i den tunge vægtklasse og nok bedst egnet til kraftige kødretter. Så spring pastaen og tomatsaucen over i denne omgang.Varm - ja, nærmest …
Rosévin: Orange pinot gris
Er dette en rosé? Farven er svagt orangerosa - meget svagt - og druen, vinen er lavet på, er pinot gris, som man oftest ser anvendt i …