Der er langt imellem, at jeg begejstres for en vin fra Chile, men her er jeg blevet præsenteret for en flaske, som må betegnes som ”alle pengene …
Cabernet sauvignon
Rødvin: Blød og behagelig med et flot potentiale
I begejstringen over bordeaux-årgangene 2015 og 2016 er 2014 endt med at blive en anelse overset. Nej, den er ikke på helt samme niveau som …
Rødvin: Ung og lovende
Modsat foregående udgave af Peyrabon er denne 2016’er et langt mere lovende bekendtskab. De fem stjerner kan den endnu ikke snige sig op på, men om …
Rødvin: Klassisk, stram Bordeaux
Når jeg stikker næsen i sådan en fætter, bliver jeg mindet om, at jeg drikker alt for lidt bordeaux. Blommer, creme de cassis, kaffe, tobak og eg … …
Rødvin: Stærkt krydret med afdæmpet sødme
Sørg for at give denne sicilianer rigeligt med luft og server den let kølig. Det vil klæde den. For vi har at gøre med en krydret og ret alkoholisk …
Rødvin: Chile-cabernet i ubalance
Jeg bliver nok aldrig rigtig fan af denne type cabernet sauvignon-vin. Urte- og eukalyptus-præget er simpelthen for voldsomt til, at det gør noget …
Rødvin: Tætpakket bærfrugt
Når Bordeaux rammer den rigtige årgang, går det sjældent galt. Det gælder for 2015 - og i høj grad også for 2016. Over hele linjen er der produceret …
Rosévin: Tam og lettere syntetisk
Ikke alle druetyper er lige velegnede til rosé-produktion, og gang på gang bliver jeg overbevist om, at cabernet sauvignon, som jo kan frembringe de …
Rødvin: Masser af solbærpower
Hvad er forklaringen på, at næsten alle chilenske rødvine, hvad enten de er lavet på carménère, cabernet eller syrah, har et særligt grønt og urtet …
Rødvin: For meget urt – for lidt dybde
Terrunyo-serien hører til i den chilenske vingigant Concha y Toros fine wine-segment. Denne version er lavet på nationaldruen carménère, hvis man ser …
Gem den et par år
Lettere svedne undertoner i duften, som domineres af solbær, chokolade og en smule urtekrydring. Kølig i stilen med et anstrøg af alkohol.Noget …
Mørke bær og chokolade
God spansk vin er andet end Rioja, Ribera del Duero og Priorat. Det demonstrerer den udmærkede Aalborg-vinhandel D’Wine, som henter vine hjem fra alle …
Fylder godt i munden
Moden argentiner lavet på et blend af malbec, merlot og cabernet.Duften er til at begynde med en smule animalsk, men det fortager sig. Først og …
Sorte kirsebær
Her er vinen til en lækker, mør bistecca alla fiorentina (grillet t-bone steak med rosmarin og citron). Mørk, maskulin og saftig.Duften er dyb og en …
Libanesisk old school vin
Verdensberømt libanesisk rødvin, som først frigives syv år efter høståret.Ædel og sødt krydret duft med nuancer af brombær, mørke blommer, grafit, …