Tæt, cremet vin med god struktur. I næsen kirsebær og sorte blommer samt en del provenceurter. Smagen har primært noter af mørke bær - ikke så mange …
Cinsault
Rødvin: Nærmest kølig i stilen
Jeg får staldagtige aromaer i næsen samt lidt støvede, soltørrede urter. Meget autentisk. Ikke det store frugt-output, blot en smule mørke hindbær og …
Rødvin: Letløbende med god grenache-fylde
En af de første røde rhônevine, jeg har smagt i 2023-årgangen, og den skuffer ikke. Selv på introniveau brillerer topproducenten Clos du …
Rosévin: Parfumeret og koncentreret
Fra producenten Château de Berne kommer denne arketypiske rosé, som det er svært ikke at blive forfalden til. Duften har intens frugtkarakter med …
Rosévin: Frisk i munden
Mainstream-rosé af den slags, der drikkes bedst i solen eller under en parasol. Svagt parfumeret næse med de klassiske toner af hindbær og fersken og …
Rosévin: Kilde til en god oplevelse
”Manon og kilden” var der en film, der hed. Denne rosé kaldet Manon er i hvert fald kilde til en god vinoplevelse.Delikat duft af nektarin og …
Rosévin: Ganske fyldig
Gigondas præsterer efter min smag bedst på rødvinsfronten, men rosé har i årevis også været en del af appellationen - med vekslende succes.Denne …
Rosévin: På kanten til rødvin
Jeg må erkende, at tavel-vinene sjældent appellerer til min rosésmag. Tardieus udgave er særdeles mørk i farven og strutter i duften af hindbær og …
Rosévin: Ganske vellykket
Nedtonet i duften med grønlige, kiwiagtige aromaer. Også en smule floral, men den giver ikke meget fra sig. Behagelig i munden. Der kommer mere fylde …
Rosévin: En rigtig pleaser
Som rosényder kan man ikke andet end holde af Ultimate Provence. Det er ikke stor rosé, men den er forbandet godt konstrueret.Duften har …
Rosévin: Skinner af kobber
Det imponerer mig gang på gang, når det lykkes en rosé-producent at ramme præcis den nuance af kobber, der får vinen til at skinne ekstra meget i …
Rosévin: Køl den ned
Rhône-distriktet Tavel er synonymt med mørke, madvenlige roséer. De kan forekomme lidt tunge, men har en fin mission, når der f.eks. serveres …
Rosévin: Intense ferskennoter
Udpræget fersken i næsen. Jeg kommer til at tænke på den venetianske cocktail bellini, der primært består af ferskenpuré. En ganske intens duft, der …
Rosévin: Moden med en let sødme
I næsen fornemmes en vis tyngde og modenhed. Duften er karakteristisk for provencalsk rosé: Cantaloup, gul blomme og friske krydderurter. Smagsmæssigt …
Rosévin: Forvent ikke det helt store
Estandon har i årtier stået for gode, solide roséer, der dog aldrig rigtig har hævet sig over gennemsnittet. I den billige ende finder man Brise …