Rank og behersket sødmefuld amarone - stik modsat de primitive, portvinslignende udgaver, mange supermarkeder promoverer.Duften har en let …
Corvina
Rødvin: Fornuftigt doseret sødme
Nydeligt eksemplar af en amarone. Klassisk duft af tørret og let kogt frugt. Jeg fornemmer både kirsebær, sveskegrød, toffee, læder og cigarkasse. …
Rødvin: Fint balanceret amarone
Min præference for amarone er ikke specielt stor efter gennem årene at have smagt mig gennem adskillige portvinslignende udgaver, der enten var for …
Rødvin: Ripasso med behersket sødme
Ripasso-metoden handler om at genbruge de tørrede druer fra amarone-produktionen. Man tilsætter resterne (kvaset) til den færdige valpolicella-vin, …
Rødvin: Ripasso look-alike
Lidt mager udgave af en ripasso look-alike lavet på tørrede druer, men den går glimrende til en gang pasta med tomatsovs.Duften har grønlige og …
Rødvin: Kølig, frisk stil
Speri befinder sig i amaronernes superliga, og denne version er nok det stik modsatte af, hvad mange forventer. En elegant sag i en kølig og frisk …
Rødvin: Sødme i beherskede doser
Jeg har lidt svært ved at forstå syren i denne vin. Amarone er traditionelt en sødmefuld vin, men det må ikke tage overhånd, hvilket bestemt heller …
Rødvin: Moden og mægtig
Varm, sødmefuld duft af brændt sukker, blommekompot, sveske og chokolade. En anelse animalsk og urtekrydret. I munden stringent og vinøs med noter af …
Rødvin: Ung og ufærdig
Ung og lettere animalsk sag fremstillet på lokale druer, hvoraf en mindre del er tørrede og pressede, hvorefter mosten er tilsat ved andengæringen. …
Rødvin: Styr på sødmen
Voldsom vin, men med en befriende kølighed og en afdæmpet sødme, der rent faktisk gør den til en behagelig oplevelse at drikke.I duften lækkert …
Dessertvin: Tyktflydende og sød
Når amarone skal være endnu sødere, laver valpolicella-vinbonden i stedet recioto, som med sit høje restsukkerindhold sjældent når op på mere end 12 …
Rødvin: Velholdt amarone
Med over ti år på bagen må denne riserva-amarone siges at være moden. Men er den på vej ned? På ingen måde. Syren er i behold, og den har et fint …
Rødvin: God pastavin
Skabt på senthøstede druer - og så er jeg straks på vagt. Ingen grund til bekymring dog, for producenten har fuldstændig styr på balancen i sin vin og …
Rødvin: Gedigen valpolicella
Valpolicella kan være en let, rødfrugtet vin, der er bedst egnet til pastaretter og antipasti. Men den fås også i udgaver med væsentlig mere smæk for …
Rødvin: Sødmen generer
Halvtrist norditaliener frembragt på corvina-druen og en sjat merlot. Afdæmpet frugt i næsen. En smule røde kirsebær og blomme iblandet krydderurter …