Ualmindelig delikat at skue i glasset. Kuløren er som kogt laks - den ægte roséfarve. Næsen gør ikke meget væsen af sig. Her er en svag aroma af røde …
Gamay
Rødvin: Masser af bærfrugt
Dejlig, frugtig sag, der bedst nydes til fjerkræ, pateer eller madtærter (prøv med en quiche lorraine).I næsen masser af bærfrugt - særligt …
Rødvin: Maskulin morgon
I vinene fra Morgon viser gamay-druen sig fra sin mere maskuline side. Det mærkes også i denne version fra Dépagneux. Jordet i duften og domineret af …
Rødvin: Dufter af de skønneste modne kirsebær
Laveste klassifikation i området er AOP Beaujolais, og vinene i denne kategori hører dermed ikke til i en af de 10 cru-appellationer. Det gælder denne …
Rødvin: God friskhed
Mange beaujolais’er kan være rare at drikke helt uden mad. Det er denne mørke og syrerige udgave af en julienas ikke et eksempel på. Der skal fjerkræ, …
Rødvin: Syren hænger godt ved
Let støvet og jordet duft med indslag af boysenbær og brombær og lidt pibetobak. En smule mælkesyre fornemmes også. Sur/sød i munden. Smagen rummer …
Rødvin: Frugtig og feminin
Ikke den typiske morgon, når du får den i næsen. Normalt er disse vine lidt mørke og jordede og til tider rustikke i stilen, men Stephane Avirons …
Rødvin: Flot og fyldig i munden
Fint krydret duft med frugtnoter af blomme, kirsebær og solbær. Desuden en antydning af bark. Flot og fyldig i munden. Smagen har tydelig …
Rødvin: Fylder godt i munden
Beaujolais er en del af Bourgogne, og jeg medgiver, at visse af vinene fra denne sydligste del af regionen kan have lidt bourgogne-karakter. F.eks. …
Rødvin: Let syrlig og emaljeudtørrende
Efter åbning temmelig kostaldshørmende, men det aftager hen ad vejen og giver plads til aromaer af vilde brombær og krydderurter - primært timian og …
Rødvin: Lidt tynd på frugten
Jeg er ikke helt oppe at ringe over Avirons bud på en fleurie fra gamle vinstokke. Den brager ikke rigtig igennem. Stram, tør i afslutningen og …
Rødvin: Kølig og frisk
Vinene fra Moulin-à-Vent har en særlig, indbygget holdbarhed og er oftest de af beaujolais-vinene, som udvikler sig bedst med alderen. Denne 2017’er …
Rødvin: Proppet med modne bær
Mørk i glasset og ligeledes i duften med indslag af blomme, sorte kirsebær og brombær iklædt en anelse grønne krydderurter og muld. Mundfornemmelsen …
Rødvin: Fin, lille beaujolais
Denne generiske beaujolais forekommer en smule spinkel i forhold til de vine, der kommer fra cru-områderne. Trods høst fra ældre vinstokke træder …
Rødvin: Giv den tid
Moulin à Vent-vinene er normalt ganske gemmeværdige, og det gælder også denne unge sag fra Richard Rottiers, som i sit nuværende stadie bevæger sig …