Dufter svagt animalsk - og alligevel også delikat parfumeret. Ganske frisk i næsen med toner af lyse kirsebær og melon samt et hint af skovjordbær. I …
Grenache
Rosévin: Nydelig terrassebasker
Pink provence-vin i den lette ende. Tilpas frisk og ufarlig til, at man nemt kan skylle et par glas ned i solen. Jeg dufter ribs og røde kirsebær i et …
Rosévin: Pink Chanel
På mine mange sommerferier i Provence har jeg indtaget utallige glas af den charmerende rosé fra øen Porquerolles. Dengang var vinen nærmest …
Rosévin: Bedre sidste sommer
Ikke al rosévin ældes med ynde. De fleste roseer har faktisk bedst af at blive drukket samme år, som de frigives. Ryger der yderligere et år på, …
Rødvin: Gedigen gigondas
Solmoden og ganske mættende sag fra det sydlige Rhône. Oplagt kandidat til indkogte retter, og køl den gerne ned til 15-16 grader - det vil klæde …
Rødvin: Vellavet corbières
Jeg har haft fornøjelsen at drikke denne vin i tidligere årgange, og heller ikke dengang skuffede den. Det er en solid, vellavet corbières, som let …
Rødvin: Fin bistrovin
Producenten er hjemmehørende i Nordrhône, men køber druer i syd til dette klassiske côtes du rhône-blend af 80 pct. grenache og resten syrah, som …
Rødvin: Lys, let og luftig
Grenache har også sin berettigelse i australsk vinproduktion, og druen høstes ofte fra meget gamle vinstokke. Denne vin fremstilles i stærkt begrænset …
Rødvin: Fint doseret sødme
Den generelle tendens i australsk vin er efterhånden mindre sødme, lavere alkohol og knap så meget kapow. Engang talte man om knytnæver i …
Dessertvin: Sydfransk sødme
Det sydfranske svar på vintage port hedder banyuls rimage. Vinen lagres kortvarigt på fade (et år eller mindre) og udvikler sig herefter langsomt på …
Rødvin: Blød og cremet i munden
Rustik sag med duft af stald og hængt kød. Også brombær og hindbær, kakaopulver og lidt pibetobak. Blød og cremet i munden med noter af ribs, hindbær, …
Rødvin: Kirsebær i alle afskygninger
Her har vi gang i hele kirsebærregistret: Friskplukkede og syltede. Brændevin, likør … you name it. Alt åbenbarer sig i den imponerende …
Rødvin: Gem den et års tid
Seneste udgave af Télégramme lever ikke helt op til forgængeren, og det er tydeligt, at der er tale om en 2. vin i en mellemårgang. Dog stadig et fint …
Rødvin: Flot, moden frugt
Giv den rigelig luft! I begyndelsen prikker den svagt i munden, men det damper af - på andendagen er der slet intet at mærke.Cremet i duften med …
Rødvin: God bærkoncentration
Fra folkene bag berømte Vieux Télégraphe kommer denne modne udgave af en châteauneuf. 2014 skriver sig ikke ind i historiebøgerne som en af de store, …