Normalt afholder jeg mig fra at kommentere en vins pris, men i dette tilfælde må jeg blot notere, at det tydeligt smages, at vinen ikke koster …
Grenache
Rosévin: Ikke helt tro mod konceptet
Jeff Carrel fremstiller flere spændende rødvins-cuvéer i det sydligste Frankrig, men på rosé-fronten halter det lidt. I hvert fald er denne pink …
Rosévin: Totalt picnic-venlig
Fint, vellavet glas i en forfriskende og kølig stil. Duften har nuancer af fersken og melon samt en lille grøn urtetone. Samme aromaer genkendes i …
Rosévin: Frisk og let til bens
Biodynamisk og relativt mineralsk rosé fra Rhône-yderområdet Costières de Nîmes. Delikat næse med karakteristiske aromaer af fersken og hindbær. I …
Rosévin: Umådelig drikkeglæde
Jeg indrømmer gerne, at jeg har en svaghed for vinene fra Château des Bertrands. De rummer alt det, jeg forbinder med genuin provence-rosé: Cremethed, …
Rosévin: Delikat parfumeret
Dufter svagt animalsk - og alligevel også delikat parfumeret. Ganske frisk i næsen med toner af lyse kirsebær og melon samt et hint af skovjordbær. I …
Rosévin: Nydelig terrassebasker
Pink provence-vin i den lette ende. Tilpas frisk og ufarlig til, at man nemt kan skylle et par glas ned i solen. Jeg dufter ribs og røde kirsebær i et …
Rosévin: Pink Chanel
På mine mange sommerferier i Provence har jeg indtaget utallige glas af den charmerende rosé fra øen Porquerolles. Dengang var vinen nærmest …
Rosévin: Bedre sidste sommer
Ikke al rosévin ældes med ynde. De fleste roseer har faktisk bedst af at blive drukket samme år, som de frigives. Ryger der yderligere et år på, …
Rødvin: Gedigen gigondas
Solmoden og ganske mættende sag fra det sydlige Rhône. Oplagt kandidat til indkogte retter, og køl den gerne ned til 15-16 grader - det vil klæde …
Rødvin: Vellavet corbières
Jeg har haft fornøjelsen at drikke denne vin i tidligere årgange, og heller ikke dengang skuffede den. Det er en solid, vellavet corbières, som let …
Rødvin: Fin bistrovin
Producenten er hjemmehørende i Nordrhône, men køber druer i syd til dette klassiske côtes du rhône-blend af 80 pct. grenache og resten syrah, som …
Rødvin: Lys, let og luftig
Grenache har også sin berettigelse i australsk vinproduktion, og druen høstes ofte fra meget gamle vinstokke. Denne vin fremstilles i stærkt begrænset …
Rødvin: Fint doseret sødme
Den generelle tendens i australsk vin er efterhånden mindre sødme, lavere alkohol og knap så meget kapow. Engang talte man om knytnæver i …
Dessertvin: Sydfransk sødme
Det sydfranske svar på vintage port hedder banyuls rimage. Vinen lagres kortvarigt på fade (et år eller mindre) og udvikler sig herefter langsomt på …