Pink provencaler med de klassiske duftnoter af fersken og cantaloup melon og en antydning af banan. I munden en let sødme. Frugten fader lidt hurtigt …
Grenache
Rødvin: Som i de gode, gamle dage
Rhône-distriktet Vinsobres er sjældent fremhævet som noget stort, men når mesteren bag topdomainet Saint Cosme, Louis Barruol, har en finger med i …
Rødvin: Frisk og ukompliceret
Ungdommeligt purpurfarvet rhônevin i bistro-stil. Dufter friskt urtet med hints af kirsebær, boysenbær og hindbær i et let sødmefuldt udtryk. Smagen …
Rødvin: Ung, men drikbar
Introvinen fra Château de Vaudieu er fremstillet på druer fra domainets yngre vinstokke. Svagt parfumeret i duften med nuancer af bolsje og vingummi …
Rosévin: Temmelig parfumeret
Svagt orange i glasset - på kanten til vandfarvet. Moden næse med aromaer af banan, abrikos og gul fersken i et let sødmefuldt udtryk. I smagen en hel …
Rosévin: Indbegrebet af provence-rosé
Er du til provence-rosé, er det sådan, den skal smage. Chateau de Berne har for længst fundet opskriften på velsmagende rosévin, og med denne seneste …
Rosévin: Fyldig på den raffinerede måde
Fin, finesserig næse. Jeg noterer let vandig rød frugt, hvid fersken og hybenrose. I munden folder smagen sig ud med god fylde - men på den …
Rosévin: Begrænset friskhed
I Gigondas producerer man vine beregnet til at drikke sammen med mad. Et klassisk rødvinsområde, hvor enkelte producenter dog også leger med …
Rødvin: Blæksort og intens
Her er en vin, der farver dit glas blæksort. Fra en af Ventoux’ bedste producenter kommer flagskibet Quintessence, der i 2017-udgaven rammer …
Rosévin: Poleret luksus
Flasken minder om en gammeldags flakon til eau de toilette eller barbersprit. Indholdet er da også en kende parfumeret. Jeg dufter sødmefuld melon, …
Rosévin: Let og læskende
Citrusfrisk sag fra det sydlige Rhône. I duften røde bær og en anelse umoden pære. Parfumeret smagsudtryk med noter af syrlige ribs, orangefrugt og en …
Rosévin: Rigtig rar
Fra de højtliggende marker i de provencalske alper tæt på den italienske grænser kommer denne rosévin, som du kan nyde uden mad eller som ledsager til …
Rosévin: Oser af Côte d’Azur
Tidligere årgange af denne vin har undertiden døjet med overdreven sødme. I 2020-udgaven er der en langt bedre balance mellem sødme og syre. Vinen er …
Rosévin: Et smagsdrøn
Havde jeg råd, skulle dette være min hus-rosé hele sommeren. Hvorfor? Ganske enkelt fordi den med usvigelig præcision løfter rosévinen op i et niveau, …
Rosévin: Masser af lækkerhed
Ikke en af de stærkeste manifestationer fra Tempier, men stadig rosévin i høj klasse. Moden i udtrykket med god koncentration og delikat duft. Vinen …