For blot et årti tilbage handlede de fleste châteuneuf’er om muskelkraft og mørk frugtkoncentration. Den vej har flere og flere af producenterne valgt …
Mourvèdre
Rødvin: Moden, men ikke træt
Det er sjældent, at en næsten 10 år gammel rhônevin finder vej til mit smageglas, og jeg havde da også visse bange anelser. Var vinen blevet træt? …
Rødvin: Som i de gode, gamle dage
Rhône-distriktet Vinsobres er sjældent fremhævet som noget stort, men når mesteren bag topdomainet Saint Cosme, Louis Barruol, har en finger med i …
Rødvin: Ung, men drikbar
Introvinen fra Château de Vaudieu er fremstillet på druer fra domainets yngre vinstokke. Svagt parfumeret i duften med nuancer af bolsje og vingummi …
Rosévin: Begrænset friskhed
I Gigondas producerer man vine beregnet til at drikke sammen med mad. Et klassisk rødvinsområde, hvor enkelte producenter dog også leger med …
Rosévin: Et smagsdrøn
Havde jeg råd, skulle dette være min hus-rosé hele sommeren. Hvorfor? Ganske enkelt fordi den med usvigelig præcision løfter rosévinen op i et niveau, …
Rosévin: Masser af lækkerhed
Ikke en af de stærkeste manifestationer fra Tempier, men stadig rosévin i høj klasse. Moden i udtrykket med god koncentration og delikat duft. Vinen …
Rosévin: Stram afslutning
Nej, der er ikke tale om roséudgaven af Château Lafite. Vi er helt ude i yderste led af foretagendet og har her at gøre med en ordinær sydfransk …
Rosévin: Frisk og let til bens
Biodynamisk og relativt mineralsk rosé fra Rhône-yderområdet Costières de Nîmes. Delikat næse med karakteristiske aromaer af fersken og hindbær. I …
Rosévin: Pink Chanel
På mine mange sommerferier i Provence har jeg indtaget utallige glas af den charmerende rosé fra øen Porquerolles. Dengang var vinen nærmest …
Rødvin: Gedigen gigondas
Solmoden og ganske mættende sag fra det sydlige Rhône. Oplagt kandidat til indkogte retter, og køl den gerne ned til 15-16 grader - det vil klæde …
Rødvin: Alt for rodet
Så er vi i Sydafrika. De karakteristiske aromaer af brændt gummi er ikke til at tage fejl af - og de er forklaringen på, at jeg sjældent er helt oppe …
Rødvin: Vellavet corbières
Jeg har haft fornøjelsen at drikke denne vin i tidligere årgange, og heller ikke dengang skuffede den. Det er en solid, vellavet corbières, som let …
Rødvin: Blød og cremet i munden
Rustik sag med duft af stald og hængt kød. Også brombær og hindbær, kakaopulver og lidt pibetobak. Blød og cremet i munden med noter af ribs, hindbær, …
Rødvin: Kirsebær i alle afskygninger
Her har vi gang i hele kirsebærregistret: Friskplukkede og syltede. Brændevin, likør … you name it. Alt åbenbarer sig i den imponerende …