Ofte opleves alsace-rieslinger ikke specielt tørre. De har for det meste en let frugtsødme, som adskiller dem fra deres tyske trocken-fætre og …
Riesling
Hvidvin: Fin basis-riesling
Pierre Sparr er et anerkendt vinnavn i Alsace, men sønnike Charles kan også. Han arbejder både på familiens traditionsrige domaine og med sin egen …
Hvidvin: Ekspressiv riesling
Utroligt ekspressiv riesling. Tætpakket med frugt og proppet med mineralitet. I næsen en flot, flintet duft. Citrus i flere nuancer - både syrlige og …
Hvidvin: Citrus og gul frugt
God og læskende gennemsnits-riesling, som glider herligt ubesværet ned. Oplagt til alle former for skaldyr. Går også godt til friske, faste oste eller …
Hvidvin: Sprælsk syre
Man kan diskutere, hvorfor man skal hele vejen til Washington State i USA for at finde en vin, som lige så godt kunne være hentet hjem fra Mosel eller …
Hvidvin: Ung og absolut drikkeklar
Denne unge grand cru-riesling har næppe noget langt liv foran sig, men lige nu smager den skæppegodt. Vinen er klart til den varmere side og har i …
Mousserende: God tyngde
Små, livlige bobler giver god mundfornemmelse, og denne udgave af en russisk ”champagne” lever fint op til sine franske forbilleder. Duften har en vis …
Mousserende: Fin dybde
Behagelige og ret bløde bobler i dette drue-blend, der i duften har markante noter af rabarberkompot iblandet modne moreller og kvæde. Smagen har fin …
Mousserende: Tør og tilnærmelig med god friskhed
Den russiske producent Abrau-Durso magter hele repertoiret inden for mousserende vin, og de arbejder både med den klassiske, langsommelige …
Hvidvin: Tør riesling med tyngde
Ganske seriøs alsace-riesling, som klart virker bedst med mad. Ret frisk, tør og syrerig. Ikke det mest oplagte valg til asiatiske retter - derimod er …
Hvidvin: Proppet med lækre aromaer
Nahe-riesling, som er lige til den varme side og nok rammer en smule ved siden af betegnelsen ”trocken”. Men skidt pyt, for det er et rigtig dejligt …
Hvidvin: Ualmindelig imødekommende
Umiskendelig mosel-duft. Mineralsk og druefrugtig i en lettere tropisk og parfumeret stil. Jeg indsnuser mango, fersken og røde æbler. I munden …
Hvidvin: En duft af skifer
Hvordan lugter skifer? Tjah, hvis du stikker snuden i et glas med Jakob Schneiders sprøde Grauschiefer-riesling, får du en idé om det. Vinen har så …
Hvidvin: Drik den her og nu
Alsace-riesling i den ikke helt tørre ende. Tyskerne ville nok kalden den ”feinherb”, men nu er vi altså i Nordfrankrig, og der bruger man ikke den …
Hvidvin: Knald på syren
I april 2017 var jeg i kontakt med folkene på vingården Jakob Schneider, og her herskede nærmest panikagtige tilstande, kunne jeg fornemme. Et uventet …