Raffinement. Det er nok det ord, der passer bedst på beskrivelsen af denne rosé. Skøn, frisk og kølig i næsen med blomstrede og frugtige aromaer. …
Syrah
Rosévin: Rigtig god på terrassen
Sydfransk rosé i mainstream-udgave. Ikke de store udfordringer, men heller ingen mislyde. Rigtig god på terrassen.Dufter let mineralsk og frugtig …
Rosévin: Cabernet i lyserød forklædning
Oversøsisk rosé har aldrig været min kop te, men jeg må erkende, at denne chilener fra storproducenten Tarapacá fint lever op til, hvad man kan …
Rosévin: Totalt picnic-venlig
Fint, vellavet glas i en forfriskende og kølig stil. Duften har nuancer af fersken og melon samt en lille grøn urtetone. Samme aromaer genkendes i …
Rosévin: Frisk og let til bens
Biodynamisk og relativt mineralsk rosé fra Rhône-yderområdet Costières de Nîmes. Delikat næse med karakteristiske aromaer af fersken og hindbær. I …
Rosévin: Delikat parfumeret
Dufter svagt animalsk - og alligevel også delikat parfumeret. Ganske frisk i næsen med toner af lyse kirsebær og melon samt et hint af skovjordbær. I …
Rosévin: Nydelig terrassebasker
Pink provence-vin i den lette ende. Tilpas frisk og ufarlig til, at man nemt kan skylle et par glas ned i solen. Jeg dufter ribs og røde kirsebær i et …
Rødvin: Syrlige bær
Cabernet sauvignon-domineret sag hjulpet på vej af et pænt splash merlot og et par dråber syrah. Frugten er en smule underspillet. Dufter svagt af …
Rødvin: Varm og poleret syrah
knap så meget kant som i køligere og mindre vellykkede årgange. Søger du salami-noter, groft kværnet peber og oliventapenade, skal du nok gå uden om …
Rosévin: Pink Chanel
På mine mange sommerferier i Provence har jeg indtaget utallige glas af den charmerende rosé fra øen Porquerolles. Dengang var vinen nærmest …
Rødvin: Oplagt til lam
Det traditionsrige vinhus Brotte fremstiller vine fra det meste af Rhône - både i syd og nord. Denne sag fra det nordlige Saint Joseph lavet på ren …
Rødvin: Gedigen gigondas
Solmoden og ganske mættende sag fra det sydlige Rhône. Oplagt kandidat til indkogte retter, og køl den gerne ned til 15-16 grader - det vil klæde …
Rødvin: Sødmefuld bærfrugt
Stadig ungdommelig i udtrykket. Caberbet sauvignon, merlot, syrah og petit verdot giver en tæt, bordeaux-agtig næse. Svagt støvet med nuancer af …
Rødvin: Sødmefyldt krydret
Sødmefuldt krydret sag fra det varme Spanien. I Jumilla-appellationen støder man ofte på vine lavet på druen monastrell, der i Frankrig er kendt som …
Rødvin: Antinori-brødrenes forsoningsvin
Efter års uvenskab gik brødrene Piero og Lodovico Antinori sammen om at skabe Tenuta di Biserno. Lodovico stod i sin tid bag mirakelvinen Ornellaia, …