Dufter svagt animalsk - og alligevel også delikat parfumeret. Ganske frisk i næsen med toner af lyse kirsebær og melon samt et hint af skovjordbær. I …
Syrah
Rosévin: Nydelig terrassebasker
Pink provence-vin i den lette ende. Tilpas frisk og ufarlig til, at man nemt kan skylle et par glas ned i solen. Jeg dufter ribs og røde kirsebær i et …
Rødvin: Syrlige bær
Cabernet sauvignon-domineret sag hjulpet på vej af et pænt splash merlot og et par dråber syrah. Frugten er en smule underspillet. Dufter svagt af …
Rødvin: Varm og poleret syrah
knap så meget kant som i køligere og mindre vellykkede årgange. Søger du salami-noter, groft kværnet peber og oliventapenade, skal du nok gå uden om …
Rosévin: Pink Chanel
På mine mange sommerferier i Provence har jeg indtaget utallige glas af den charmerende rosé fra øen Porquerolles. Dengang var vinen nærmest …
Rødvin: Oplagt til lam
Det traditionsrige vinhus Brotte fremstiller vine fra det meste af Rhône - både i syd og nord. Denne sag fra det nordlige Saint Joseph lavet på ren …
Rødvin: Gedigen gigondas
Solmoden og ganske mættende sag fra det sydlige Rhône. Oplagt kandidat til indkogte retter, og køl den gerne ned til 15-16 grader - det vil klæde …
Rødvin: Sødmefuld bærfrugt
Stadig ungdommelig i udtrykket. Caberbet sauvignon, merlot, syrah og petit verdot giver en tæt, bordeaux-agtig næse. Svagt støvet med nuancer af …
Rødvin: Sødmefyldt krydret
Sødmefuldt krydret sag fra det varme Spanien. I Jumilla-appellationen støder man ofte på vine lavet på druen monastrell, der i Frankrig er kendt som …
Rødvin: Antinori-brødrenes forsoningsvin
Efter års uvenskab gik brødrene Piero og Lodovico Antinori sammen om at skabe Tenuta di Biserno. Lodovico stod i sin tid bag mirakelvinen Ornellaia, …
Rødvin: Fin bistrovin
Producenten er hjemmehørende i Nordrhône, men køber druer i syd til dette klassiske côtes du rhône-blend af 80 pct. grenache og resten syrah, som …
Rødvin: Blød og cremet i munden
Rustik sag med duft af stald og hængt kød. Også brombær og hindbær, kakaopulver og lidt pibetobak. Blød og cremet i munden med noter af ribs, hindbær, …
Rødvin: Kirsebær i alle afskygninger
Her har vi gang i hele kirsebærregistret: Friskplukkede og syltede. Brændevin, likør … you name it. Alt åbenbarer sig i den imponerende …
Rødvin: Gem den et års tid
Seneste udgave af Télégramme lever ikke helt op til forgængeren, og det er tydeligt, at der er tale om en 2. vin i en mellemårgang. Dog stadig et fint …
Rødvin: Skal have tid til at udvikle sig
Stjerneårgangen 2016 har frembragt et væld af vidunderlige châteauneuf’er, men denne old school-udgave fra Bosquet des Papes indfrier ikke helt …