Solmoden og ganske mættende sag fra det sydlige Rhône. Oplagt kandidat til indkogte retter, og køl den gerne ned til 15-16 grader - det vil klæde …
Syrah
Rødvin: Sødmefuld bærfrugt
Stadig ungdommelig i udtrykket. Caberbet sauvignon, merlot, syrah og petit verdot giver en tæt, bordeaux-agtig næse. Svagt støvet med nuancer af …
Rødvin: Sødmefyldt krydret
Sødmefuldt krydret sag fra det varme Spanien. I Jumilla-appellationen støder man ofte på vine lavet på druen monastrell, der i Frankrig er kendt som …
Rødvin: Antinori-brødrenes forsoningsvin
Efter års uvenskab gik brødrene Piero og Lodovico Antinori sammen om at skabe Tenuta di Biserno. Lodovico stod i sin tid bag mirakelvinen Ornellaia, …
Rødvin: Fin bistrovin
Producenten er hjemmehørende i Nordrhône, men køber druer i syd til dette klassiske côtes du rhône-blend af 80 pct. grenache og resten syrah, som …
Rødvin: Blød og cremet i munden
Rustik sag med duft af stald og hængt kød. Også brombær og hindbær, kakaopulver og lidt pibetobak. Blød og cremet i munden med noter af ribs, hindbær, …
Rødvin: Kirsebær i alle afskygninger
Her har vi gang i hele kirsebærregistret: Friskplukkede og syltede. Brændevin, likør … you name it. Alt åbenbarer sig i den imponerende …
Rødvin: Gem den et års tid
Seneste udgave af Télégramme lever ikke helt op til forgængeren, og det er tydeligt, at der er tale om en 2. vin i en mellemårgang. Dog stadig et fint …
Rødvin: Skal have tid til at udvikle sig
Stjerneårgangen 2016 har frembragt et væld af vidunderlige châteauneuf’er, men denne old school-udgave fra Bosquet des Papes indfrier ikke helt …
Rødvin: Châteauneuf i den lette stil
Let og lys châteauneuf. Ikke stor vin, men behagelig og nem at drikke. Varm i næsen med toner af røde bær, lakridskonfekt og soltørrede urter. …
Rødvin: Potent modspil til juleanden
Ret usædvanligt for en châteauneuf du pape er den dominerende drue i denne vin syrah. Normalen er grenache, som her spiller en mere tilbagetrukken …
Rødvin: Forbløffende letdrikkelig
Det er sådan, jeg kan li’ min côtes du rhône! Behersket sødme, cremet mund og flot fylde. Trods et højt indhold af den lidt rå og rustikke …
Rødvin: Sødmefulde bær og provenceurter
Châteauneuf fra områdets eneste kooperativ, Cellier des Princes. Omkring 185 vinbønder bidrager til fællesskabet, og resultatet er ikke …
Rødvin: Fint krydret, men en anelse bitter
Jeg har skrevet det nogle gange i den senere tid, og testen af denne 2015’er fra Gigondas understreger endnu engang, at årgangen er mere eller mindre …
Rødvin: Velkomponeret miks af druer
Vinen fylder godt i munden, og jeg fornemmer årgangens kvaliteter i denne - på papiret - ordinære rhônevin. Noget ordinært er der imidlertid aldrig …