Navnet Coquillas betyder skaldyr og henviser til, at vinstokkene vokser på gammel havbund med store mængder af skaller fra østers og muslinger.Den …
Frankrig
Rødvin: Fuldt tryk på de mørke bær
Overvejende merlot-baseret bordeaux-vin med tilstrækkelig frugt og power til at gå i kødet på de fleste tungere okse-, lamme- og …
Rødvin: Rå i munden
Cairanne-vinene fra det sydlige Rhône forekommer mig ofte at være i den rustikke afdeling. Denne udgave er ingen undtagelse. God, dyb koncentration i …
Rødvin: Elegant … og voldsom
Denne vin kunne jeg godt være fristet til at drikke juleaften. Den er ung, så giv den luft, og langsomt vil den indledende urtestramhed fortage sig og …
Rødvin: Forbløffende drikkemoden
Cru bourgeois med pil opad - derfor tilføjelsen ”supérieur”. Forbløffende drikkemoden. I næsen lækker koncentration af sorte kirsebær, solbær og …
Rødvin: Let og behagelig sødme
Blød og blid bordeaux-næse, men også kødfuld. Dufter af blomme, sorte kirsebær og hyggelig kolonialhandel. I smagen kommer der pænt med power. Vinen …
Mousserende: Sløve bobler
Denne crémant egner sig bedst som aperitif med lidt spredte kanapeer til. Duften forekommer en anelse tung og sødlig med toner af æblegrød og …
Rødvin: Let côtes du rhône
En smule sky til at begynde med. Frugten presser sig ikke ligefrem på, men langsomt åbenbarer sig dufte af mørke kirsebær og hindbær. Primært …
Rødvin: Moden, varm og tung
Old school neuf i den meget modne, varme og tunge stil. Dufter af røde kirsebær, boysenbær, rød lakrids og tobak samt et nip provenceurter. Fedmefuld …
Hvidvin: Fed og cremet i munden
I Côte de Beaunes bagland, Hautes Côtes de Beaune, høster producenten Domaine d’Ardhuy chardonnay-druer fra en mindre parcel med yngre …
Hvidvin: På grænsen til undermoden
Hvid bourgogne kan være en blandet fornøjelse afhængigt af producentens formåen og druemateriale. Denne udgave bidrager ikke med alverden til …
Rødvin: Markant frugtsyre
Markant duft af brændt toast og briochebolle. Også ret syrlig i næsen med frugtige toner af brombær og blåbær samt et skud salami. Frugtsyren trænger …
Hvidvin: Sødmefuld citrus
Det store bourgogne-hus Bouchard Père er i den lyksalige situation, at de er enejere af 1. cru-marken Clos Saint-Landry i Beaune. De knap 2 ha har …
Rødvin: Mørk og tung
90 pct. grenache fra meget gamle vinstokke er basis for denne châteauneuf du pape, der hælder til den tunge og mørke side.Svagt indkogt i duften …
Rødvin: Klassisk cru bourgeois-karakter
Her er fint bud på en 2017’er fra Bordeaux’ venstrebred. Nu bliver der stort set ikke produceret dårlige årgange i Bordeaux længere, men 2017 …