Pomerol-vinene er ikke altid lige imødekommende som unge, men det er ikke tilfældet med denne 2015’er fra Château Mazeyres. Ikke en stor vin, men …
Frankrig
Rødvin: Ren, blød frugt
Dette domaine har tidligere fremstillet en côtes du rhône på et blend af grenache og syrah. Nu anvendes udelukkende grenache, og det giver en let og …
Rødvin: Blid og behagelig bordeaux
En forholdsvis let bordeaux fra et af områdets yderdistrikter. Ganske vellavet med moden frugt og begrænset gemmepotentiale. Mørk, varm og svagt …
Rødvin: Skuffende 1. cru
Vinkendere ved af bitter erfaring, at der er tidspunkter, hvor man skal drikke en bourgogne, og tidspunkter, hvor man ikke skal. Jeg havde visse …
Rødvin: Forbløffende frisk 2010’er
Denne bordeaux har ni år på bagen, men fornemmer du det i glasset? På ingen måde. Og det er det fantastiske ved en årgang som 2010. Den er stadig så …
Rødvin: Blide toner fra Rhône
Lavet på druer fra fire forskellige områder i det sydlige Rhône udmærker denne biodynamiske sag sig ved en behagelig blidhed, som sjældent opleves i …
Rødvin: Mørk og varm
Skal du vælge vin til de tungere efterårsretter med mørk og kraftig sauce, er denne økologiske rhônebasse fra den fremragende 2015-årgang ikke noget …
Hvidvin: Eksotisk med en let sødme
Ren sauvignon blanc lagret på eg i fem måneder. Årgangen er relativt varm, og det mærkes i vinen, som har en nedtonet syre og eksotiske duftnoter …
Rødvin: Kraftkarl med kæmpe potentiale
Selv om denne maskuline merlot stadig er fortvivlende ung, ulmer potentialet lige under overfladen. Det er stor vin, og med bare et par år i kælderen …
Rødvin: Frugten gemmer sig godt
Bordeaux i en bourgogneflaske! Næh, nu står verden ikke længere … På mange måder en funky fætter, som ikke kører helt efter bogen. I glasset …
Rødvin: Mundvenlig merlot
Oftest består bordeaux-vinene af et blend af druer. På højrebredden, hvor denne vellavede rødvin kommer fra, anvendes primært merlot i …
Rødvin: Udkants-pomerol
Jeg har tidligere drukket denne vin, hvor den var langt mere ”i stødet”. Nu forekommer den en smule spinkel. Klassisk duft af blomme og …
Hvidvin: Frisk, aromatisk og eksotisk
Prestigeudgaven af Château Pierrails hvide bordeaux kan ved første snif lede tankerne hen på sauvignon fra New Zealand. Frisk, aromatisk og …
Rødvin: Trist årgang
Der er ikke meget positivt at sige om 2013 i Bordeaux. En problematisk årgang, som med tiden næppe bliver væsentligt bedre. I hvert fald har jeg …
Rødvin: Læg den i kælderen
Alt for ung. Køb den nu og læg den i kælderen i mindst 5 år. Jeg har tidligere gemt flasker af årgang 2000 og 2005 af denne vieilles vignes fra …














