Her rammer vi 5 af de helt store stjerner. Sapaio i 2016-udgaven er indbegrebet af det, der forstås ved en ægte supertoscaner: God længde, masser af …
Italien
Rødvin: Moden og mægtig
Varm, sødmefuld duft af brændt sukker, blommekompot, sveske og chokolade. En anelse animalsk og urtekrydret. I munden stringent og vinøs med noter af …
Rødvin: Syrlige bær
Cabernet sauvignon-domineret sag hjulpet på vej af et pænt splash merlot og et par dråber syrah. Frugten er en smule underspillet. Dufter svagt af …
Rødvin: En snert af Sassicaia
Andenvinen til berømte Sassicaia har noget mere at byde på end lillebror Le Difese fra samme årgang. Her mødes cabernet sauvignon med merlot i et …
Rødvin: Mørke bær, urter og egetræ
Ristet og brændt i duften - og det er måske ikke så sært. Vinen har nemlig fået 14 måneder på barriques (små, nye egefade). Noter af mørke bær og …
Rødvin: Toscanas svar på saint-émilion
Ren merlot-vin, som let kunne forveksles med en moderne saint-émilion. Varm i duften med indslag af blomme, syrligt kirsebær og vanilje og en svag …
Rødvin: Poleret og en anelse varm
En af Italiens fornemste vine hedder Sassicaia og kommer fra Bolgheri. Den har jeg desværre ikke fået lov til at teste, men mindre kan også gøre det. …
Rødvin: Mørk og tæt sangiovese fra overset område
Toscana-distriktet Montepulciano er ofte lidt overset, endskønt der fremstilles virkelig fremragende vine på disse kanter. Som f.eks. denne mørke sag, …
Rødvin: Sødmefuld bærfrugt
Stadig ungdommelig i udtrykket. Caberbet sauvignon, merlot, syrah og petit verdot giver en tæt, bordeaux-agtig næse. Svagt støvet med nuancer af …
Rødvin: Antinori-brødrenes forsoningsvin
Efter års uvenskab gik brødrene Piero og Lodovico Antinori sammen om at skabe Tenuta di Biserno. Lodovico stod i sin tid bag mirakelvinen Ornellaia, …
Mousserende: Mere end bare brus
Prosecco har efterhånden fået status af billig, neutral boblevin, som primært blandes i den populære sommerdrink Aperol Spriz. Det er lidt synd, for …
Rødvin: Barolo light
Er du til barolo light, så stik næsen i denne unge nebbiolo-vin, som duftmæssigt har alt det (næsten), man kan forlange af en ægte barolo: Viol, …
Rødvin: Ung og ufærdig
Ung og lettere animalsk sag fremstillet på lokale druer, hvoraf en mindre del er tørrede og pressede, hvorefter mosten er tilsat ved andengæringen. …
Rødvin: River og flår i mavesåret
Dette er, hvad jeg vil kalde en let frokostvin. Frisk og helt fri for fad. En vin af den type, vinbønderne i gamle dage drak til frokosten i …
Rødvin: Stram i munden, men duften er helt vidunderlig
Som oftest med unge baroloer er det duften, der imponerer mest. Det gælder også denne 2015’er fremstillet på nebbiolo-druer fra den berømte …














