Pudderfarvet toscana-rosé med en tydelig floral tone i duften. Liljer, akacie og blomstervand dominerer. Frugten er mere anonym, men dog fornemmes en …
Italien
Rosévin: Frugtig øko-italiener
Øko-rosé, som egner sig fint til picnic eller blot et køligt glas på terrassen. Pænt løgskalfarvet i glasset med aromaer af akacieblomst, fersken og …
Dessertvin: Tyktflydende og sød
Når amarone skal være endnu sødere, laver valpolicella-vinbonden i stedet recioto, som med sit høje restsukkerindhold sjældent når op på mere end 12 …
Rosévin: Super delikat
Den toscanske vingigant Ruffino har naturligvis også en rosé på menuen. En ganske elegant en, som egner sig fortrinligt til lette salater og retter …
Rosévin: Pæn farve
Terrassevenlig rosé fra Sardinien. Ikke det store sus, men dog behagelig. Cannonau-druerne, som på fransk hedder grenache, har lagret delvis på let …
Rødvin: Umbrisk skønhed
Skabt på et blend af cabernet sauvignon og franc fremstår denne umbriske skønhed fyldig og tæt med stor dybde og en udpræget italiensk elegance. Det …
Rødvin: Smuk, moden sangiovese
Denne vino nobile er så lækkert moden, at man bare smovser lykkeligt i glasset og håber på, at flasken ikke er for hurtigt tømt. Med snart otte år på …
Hvidvin: 8 druer i skøn forening
Der har været gang i blandingskarret, da denne hvidvin fra det nordøstlige Italien skulle skrues sammen. Hele otte forskellige druetyper indgår i …
Rødvin: Velholdt amarone
Med over ti år på bagen må denne riserva-amarone siges at være moden. Men er den på vej ned? På ingen måde. Syren er i behold, og den har et fint …
Rødvin: God pastavin
Skabt på senthøstede druer - og så er jeg straks på vagt. Ingen grund til bekymring dog, for producenten har fuldstændig styr på balancen i sin vin og …
Rødvin: Gedigen valpolicella
Valpolicella kan være en let, rødfrugtet vin, der er bedst egnet til pastaretter og antipasti. Men den fås også i udgaver med væsentlig mere smæk for …
Hvidvin: Sprød og saftig syditaliener
Fra det sydlige Italien, fremstillet på den lokale drue falanghina, kommer denne friske og saftige øko-hvidvin, der er som skabt til forårets lettere …
Rødvin: Sødmen generer
Halvtrist norditaliener frembragt på corvina-druen og en sjat merlot. Afdæmpet frugt i næsen. En smule røde kirsebær og blomme iblandet krydderurter …
Rødvin: Barbera i den tunge vægtklasse
Barbera i den tunge vægtklasse og nok bedst egnet til kraftige kødretter. Så spring pastaen og tomatsaucen over i denne omgang.Varm - ja, nærmest …
Rødvin: Mangler noget tyngde
Selv om dette er tænkt som en let vin, kunne jeg godt bruge bare en smule mere tyngde. Jeg synes, den dør lidt på midtpaletten, og syren tager for …