Halvtrist norditaliener frembragt på corvina-druen og en sjat merlot. Afdæmpet frugt i næsen. En smule røde kirsebær og blomme iblandet krydderurter …
Italien
Rødvin: Barbera i den tunge vægtklasse
Barbera i den tunge vægtklasse og nok bedst egnet til kraftige kødretter. Så spring pastaen og tomatsaucen over i denne omgang.Varm - ja, nærmest …
Rødvin: Mangler noget tyngde
Selv om dette er tænkt som en let vin, kunne jeg godt bruge bare en smule mere tyngde. Jeg synes, den dør lidt på midtpaletten, og syren tager for …
Rødvin: Blød og behagelig med en let sødme
Blød og behagelig vin med en let sødme. Varm i duften, der har en let brændt karakter og noter af kakao, mørke bær og solsvedne urter. Smagen …
Rødvin: Varme, sødme og styrke i flot balance
Med den fortrinsvis syrah-baserede prestigevin Il Carrubo formår danske Peter Vinding-Diers at forene varme, sødme og styrke på en måde, så alt går op …
Hvidvin: Sprød sicilianer
Der er en ganske pæn dybde i denne hvide sicilianer frembragt på den lokale drue inzolia og en mindre mængde chardonnay. Vinen har en vulkansk og let …
Rødvin: Cremet mundfylde
Etna-druen nerello mascalese gør sig rigtigt godt i denne vin fra vulkanens skråninger. Spændende næse med indslag af skovbæryoghurt, …
Rødvin: Temmelig træt
En brunlig kant i glasset antyder ælde i vinen, og det understreges af duften, der med noter af efterårsløv, gammel skuffe og tørret frugt signalerer …
Rødvin: Ung og ukompliceret
Col d’Orcia producerer fremragende brunello, men i producentens store portefølje finder man også en ung og ukompliceret dagligvin lavet på sangiovese …
Rødvin: Bittert bid i eftersmagen
Solmoden sicilianer med en vis burgundisk lethed. Blød og blommet i duften, der også har indslag af parfumerede skovbær og en lille brændt tone. …
Hvidvin: Mineralsk og let oxideret
Denne florale og voldsomt mineralske hvidvin lavet på druen carricante kan være svær at sætte mad til. Måske en moden gedeost er det bedste valg. …
Rødvin: Strutter af siciliansk sol
Danske Peter Vinding-Diers har lavet vin i en menneskealder og slog sig for nogle år siden ned på Sicilien. Modsat andre udefra kommende vinmagere …
Rødvin: Cabernet i amarone-forklædning
Det er en tung fætter, vi har i glasset her. Ren cabernet sauvignon-vin lavet på tørrede druer og lagret 36 måneder på ny eg. Pyyyha ... efter to glas …
Rødvin: Kedelig nero d’avola
Den sorte fra Avola - altså druen nero d’avola - er indbegrebet af siciliansk rødvin. Her præsenterer den sig i en knap så interessant udgave fra …
Rødvin: Bedst i duften
I Piemonte - særligt i Barolo - er 2014 grundet ekstreme vejrforhold endt i kategorien ”svag årgang”. Den er da heller ikke noget at råbe hurra for, …