En rigtig bulderbassevin, som oser af sødmefuld, svesket frugt og orientalske krydderier. Varm og lettere alkoholisk i næsen og munden. Vinen er …
Italien
Tung sveskesødme
Vinene på aglianico-druen kaldes undertiden for Syditaliens svar på barolo - bl.a. på grund af deres høje indhold af garvesyre. Det kan man ikke just …
Smæk på duften
Druen traminer er i familie med gewürztraminer, som vi især kender fra Alsace. Den er knap så aromatisk, men i denne prisbillige udgave fra …
Frisk og velafbalanceret
De fleste valpolicella-vine, der langes over disken herhjemme, er sødladne ripassoer eller tonstunge amaroner, men her har vi fat i en tør og saftig …
Sent høstet sicilianer
Sent høstet sicilianer lavet på den lokale drue grillo, som normalt giver friske, ukomplicerede vine. Her har den lidt mere at byde på. Duften er varm …
Fin medister-vin
Til prisen et ganske acceptabelt glas, når der kommer medisterpølse eller flæskesteg på bordet. Vinen er lavet på et typisk bordeaux-blend, men der er …
Amarone-illusion
Det er næppe en tilfældighed, at denne vin har fået navnet Maron. Det kunne jo godt lyde lidt som amarone, og selv om vi her er i Syditalien og ikke i …
Fløjlsblød pleaser-vin
I denne syditalienske pleaser-vin lavet på de lokale magliocco-druer er der fuldt drøn på varme og sødme. Her er duft af kakao og hyldebær og en snert …
Blød, god og billig
Vine til en flad halvtredser udgør som regel den bløde mellemvare eller forekommer til tider helt ligegyldige. Her har vi dog fat i en syditaliener, …
Saftig og behagelig
Seks måneder på gamle fade har denne barbera fra kooperativet i Nizza fået. Det mærkes ikke umiddelbart. Duften har tydelige kirsebær i et parfumeret …
Fedmefuld og blød
Enkeltmarks-barolo i luksusklassen. Flot dybrød farve og en markant duft af chokolade. Også blomme og kirsebær. I munden er den fedmefuld og blød med …
Barnemord
Det er så ungt det her, at det grænser til barnemord. At drikke denne 2012’er er minimum tre år for tidligt. Potentialet er kæmpestort, men lige nu …
Pivhamrende dyr
Ung, lækker og pivhamrende dyr. Piemonte-producenten Ceretto leverer topvine, og i denne barolo får vi da også de klassiske ædelnoter af læder, træ og …
Bitter og varm
Denne kooperativ-barolo holder et pænt kvalitetsniveau og er qua den varmere årgang 2011 ganske tilnærmelig nu. Dyb, let bitter næse med strejf af …
Stram prestige-barolo
Allestedsnærværende Antinori står bag denne prestige-barolo, der har bedst af at blive lagt på hylden i nogle år, hvis man for alvor skal nyde de …