Er du klar med en stor, velstegt bøf, er her vinen, der matcher de heftige proteiner. Og det gør ikke spor, at du også har kokkereret en kraftig sauce …
Spanien
Rødvin: Bedst til mad
Det kræver retter med oksekød eller lam for at sikre det rette modspil til denne spanier, som excellerer i rigelige mængder syre og garvesyre. I et …
Rødvin: Heavy, heavy, heavy
Andrup Vin har specialiseret sig i at sælge spanske kanonslag af den type, der brager igennem på høj alkohol og frugtkoncentration. Dem er der uden …
Rødvin: Moden spanier i fin form
Med godt otte år på bagen må denne rioja siges at være en moden herre. Netop denne type vin har ganske lang levetid, og reserva-udgaven fra Club …
Rødvin: Falsk alarm
Det ildevarslende dødningehoved på etiketten virker en anelse pompøst, når først man har fået vinen i glasset og smager på varen. Skræmmende er den i …
Rødvin: Kølig ribera i et fast greb
Der er en lækker kølighed over denne vin, som aldrig bliver tung eller trættende at drikke. Forklaringen ligger i vinstokkenes placering på marker i …
Rødvin: Ædel rioja i fuldkommen balance
Her kan man virkelig tale om godt vinhåndværk. For Marqués de Riscal er lykkedes flot med at fremelske en rioja, som er så balanceret og …
Rødvin: Fad og frugt har ikke fundet sammen
Mange vinhandlere hævder, at vinene fra Ribera del Duero er velegnede til julemaden. Heri er jeg ikke enig. Fadaftrykket i vinene er ofte alt …
Rødvin: Old school på den moderne måde
Rioja har de seneste to årtier flyttet sig gevaldigt rent stilmæssigt. Særligt de nyere producenter har introduceret helt andre måder at …
Hvidvin: Spændende spansk hvidvinsvariant
Vi har gennem årene vænnet os til, at spanierne leverer rødvine af høj klasse, men nu rykker de også på hvidvinsfronten. Der sker spændende ting i …
Rødvin: En rigtig lammevin
100 procent tempranillo i mørk, spicy stil. Lagret på franske og ungarske fade i 12 måneder, men ganske nænsomt, så træet ikke dominerer. En rigtig …
Rødvin: Det rene slik
Man kan diskutere det hensigtsmæssige i, at en rødvin rammer en alkoholprocent på 16, men i denne rene grenache-vin fra det diminutive distrikt Campo …
Hvidvin: Frisk og spændstig med god syre
Rias Baixas i Galicien i det nordvestlige Spanien er albariño-land. Den friske, aromatiske drue trives i de kølige dale langs Atlanterhavets kyst og …
Hvidvin: Frisk og frejdig skaldyrsvin
Frisk og frejdig skaldyrsvin fra gamle vinstokke dyrket i 600-1000 meters højde i det nordøstlige Spanien. Macabeo hedder druen. Den kalder de viura i …
Rødvin: Kraftig og krydret … og så alligevel ikke
Det er, som om denne vin ikke helt kan finde sig selv. På den ene side har den en behagelig lethed over sig, men på den anden side giver den et …














